Международна дейност

Една година Съюз Крепост Европа

Декларация на учредителите на паневропейския съюз

Съратници от цяла Европа,

Преди година се роди Съюз Крепост Европа, резултат от сътрудничеството на националистически организации, издигнали идеята за Европа на нациите и отхвърлили шовинизма. За съжаление, поради настоящата криза породена от COVID-19, нашата втора годишна конференция се отложи, но в това съобщение накратко ще ви информираме за постигнатото до момента и за нашите бъдещи планове.

За изтеклата година се проведоха пет срещи на организациите ни в четири от нашите държави. Под егидата на Съюз Крепост Европа се проведоха конференции, демонстрации и възпоменания. Тези мероприятия спомогнаха вече съществуващите здрави другарски отношения помежду ни да укрепнат още повече. Същевременно, нямаше случай когато да не срещахме подмолните или открити действия и атаки от страна на властите, срещу нашият Съюз. На тези опити за натиск и сплашване устояхме твърдо.

На всяко от нашите събития изтъквахме, като противовес на унищожаващата нациите ни политика на ЕС, че единствената алтернатива, която може да служи в интерес на Стария континент е обединение, зачитащо националния суверенитет, стъпило на нашите общи, древни традиции.

Бъдещите ни планове ще са повлияни от развитието на пандемията, но едно от нещата, които предстоят е пускането на наш информационен портал, където ще може да намерите подробна информация за нашите организации и дейността ни.

Предстоят и нови наши мероприятия и срещи, очакваме и нови организации, които с времето ще се превърнат в пълноправни членове на нашата мрежа.

Тъй като вярваме, че уважението към нашето минало е основата на нашата сила в настоящето и източник на надежда за едно по-добро бъдеще, един от бъдещите ни проекти ще включва посланието на ветерани, рискували живота си, бранейки своите народи. Надеждата ни е, че техните думи ще са вдъхновение за младото поколение.

Нашата борба продължава, работата ни няма край, но нашата отдаденост е непоколебима. Бъдещето ни принадлежи!

Съюз Крепост Европа

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button