БНС

Евророма атакува БНС

Борислав Даскалов обвинява БНС-Пазарджик за драсканици по негов адрес

даскалов

Преди дни в Пазарджик се появиха интересни надписи по адрес на президента на ФК „Хебър“ и председател на „Евророма“ за града, Борислав Даскалов. Напълно неразбираемо за надписите – „Боби Даскалов е циганин! Вън от ХЕБЪР“ – президента на ФК „Хебър“ обвини Съюза. В тази връзка от БНС-Пазарджик разпространиха декларация, в която се казва следното:

С настоящата декларация искаме да вземем отношение по повод клеветите, разпространявани през последните дни пред представители на пазарджишките медии, от Борислав Даскалов. Категорично заявяваме, че нашата Организация няма нищо общо с появилите се срещу него надписи, и го призоваваме да престане да спекулира с нашето име, и с имената на някои наши членове. Разбираме добре неговото огорчение, че докато неговата персона буди насмешка в 99% от съгражданите ни, а името на партията му буквално ги плаши, то ние сме известни сред хората с това, че винаги защитаваме позициите си до край и сме неуморни в това да браним каузата на Българщината, както сме и доказали през годините с дела, а не с празни приказки. Нещо, в което Даскалов е ненадминат.

Български Национален Съюз е родолюбива младежка организация, която се занимава с организирането на детски празници, хуманитарни прояви за нуждаещи се наши сънародници в страната и чужбина, както и с почитане на Български национални герои, като например генерал Христо Луков, който тази събота ще почетем за пета поредна година с възпоменателно шествие в София.

В Пазарджик сме познати на съгражданите си с организирането на два протеста по повод все още неразкритото убийство на Росица и Христина Белнейски, с което си действие бяхме единствените, които открито казаха това, което цялото общество мисли. Припомняме, че докато ние бяхме на улицата, за да защитаваме интересите на младите, някои личности, като Даскалов ”снабдяваха” през седмица полицията с фалшиви данни относно престъплението, предизвикваха медийни скандали и по този начин всячески възпрепятстваха работата на разследващите органи. Разбираме също така, че същия този Борислав Даскалов още не може да преглътне факта, че докато нашата идея за Национална гвардия беше приета с одобрение от Българското общество и узаконена с наредба на министър Румен Петков по чл. 52, ал. 1, т. 22 от 28.08.2007 г., (обнародвана в държавен вестник на 18.09.2007 г.), то неговия опит да блесне с хрумването си за чисто малцинствени наказателни отряди не срещна разбирането, дори и на неговия пряк началник и лидер на ”Евророма” Цветелин Кънчев, който публично го порица.

Достатъчно е също така да си припомним размириците в циганския квартал на Пазарджик от есента на 2006-та година, когато пряко замесен беше общински съветник на ”Евророма”, за което и лежа в ареста, докато в същото това време неговия съпартиец Даскалов, организира митинг срещу полицейското насилие, както той в случая категоризира точните мерки и правилната намеса на полицията по повод опазването на реда в Пазарджик. Тогава ние осъдихме тези застрашаващи сигурността на съгражданите ни действия на Даскалов, и всички тези факти ясно показват защо сме такъв трън в очите му, но това далеч не му дава право да използва името ни за евтиния си политически театър, чрез който цели постоянно да бъде в медиите, мислейки че по този начин ще спечели симпатиите на хората.

Като заключение искаме да пожелаем успех на футболен клуб ”Хебър” в борбата му за оставане във ”В” група, защото макар и като Организация да нямаме допирни точки с този отбор под формата на сътрудничество, като граждани на Пазарджик ние считаме, че той трябва да бъде едно представително лице за целия ни град и повод за гордост на жителите му. На Борислав Даскалов пък даваме съвета да се концентрира върху изявите на отбора си, а не да търси под вола теле, за да не е и кариерата му на футболен президент толкова безславна, колкото политическата.

Асен Кръстев,

БНС–Пазарджик

08.02.2008 г.

Нападките на истеричния президент на ФК „Хебър“ не свършват дотук. Ето и отговора му на декларацията на БНС-Пазарджик.

А тук можете да прочетете нашите последни думи към псхично-разстроения бивш общински съветник.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж също

Close
Back to top button
X