Статии и анализи

Дучето пред в-к УИКЕНДДучето пред в-к УИКЕНД

в-к Уикенд, 11 – 17 февруари 2006 г.

откъс от интервюто на Димитър Ангелов – Дучето

– Как ще убедите майките на децата, че стадиона е безопасно място?

– За децата стадиона на ЦСКА е много по-безопасно място от Българския парламент например, където наскоро беше разкрит депутат-педофил. Много по-топло място е от домовете на хилядите хора, които са принудени да си спрат парното, защото сметките им са по 300 лв., по-безопасно е и от колбасарските магазини, където се продава 20-годишно месо. Когато станах председател на фенклуба на ЦСКА, гарантирах, че ще изгоня наркодилърите от стадиона, и го направих. Днес на стадион “Българска армия” не обикалят дилъри, както на стадионите на останалите отбори, няма надрусани тийнейджъри в сектор “Г”.

– Упорито се говори, че фенклуба на ЦСКА е в тесни взаимоотношения с политическата формация “Атака” …

– Пълни глупости. На стадиона на ЦСКА никога не е имало политически лозунги и политически скандирания. Но това не значи, че нямаме гражданска позиция. Дори не бяхме чували за Волен Сидеров, за разни минчохристовци, когато през 2001 г. издигнахме транспаранта “Не искаме новини на турски език” и “Нашият майчин език е Българският”. Дразня се и от обвиненията, че сме нацисти. Ние сме националисти, но

НЕ ЧЛЕНУВАМЕ В „АТАКА“ – НИТО ПЪК ГЛАСУВАМЕ ЗА ТЯХ.

В България за 16 години само се руши, не са построени нито една нова библиотека, нито едно държавно игрище… Младото ни поколение е гнило. Ако преди години децата си мечтаеха да станат доктори, учители и космонавти, днес искат да са митничари, бизнесмени с охрана или пък депутати. Пътувам в страната и виждам с очите си – феновете на ЦСКА са родолюбци, те не се вълнуват от политика, но си задават въпроса, как така един тарикат като Ахмед Доган с 200 000 членска маса винаги е в парламента, питат се кога Българска фирма ще спечели пари от европейските фондове за земеделието, кога циганите ще започнат да си плащат тока и данъците… Това, че имаме гражданска позиция, не означава, че сме обвързани с политика.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
X