България

Дръжте на първоначалните цели на протеста!

През последните дни политическата мафия в комбина с услужливи медии, полага неимоверни усилия да размие първоначалните искания на протеста и да подмени всичко с поредната интрига между управляващи и псевдоопозиция. Прилагат се всевъзможни хватки, като се стига дори до груба намеса на мафиотски структури във Варна, а вече се дочуват и слухове за преговори с цигански барони за предизвикване на масови безредици. Целта на всички тези манипулации е да се отклони погледа от конкретния проблем, който да остане нерешен. При едно разпиляване на вниманието и издигане на всевъзможни и непостижими (на този етап) искания, ще се случи точно това. Така няма да има наказани, няма да има осъдени, ограбените ще са си ограбени, хората отново ще се отчаят и мафията ще е гарантирала благополучието си за още няколко години напред. Бунта ще се сведе до предизборно противоборство на системните партии и всичко ще утихне. Това е схемата и издигайки искания за промяна на конституция, неясни идеи за граждански контрол и какво ли още не, невъзможно за осъществяване в сегашните условия, в крайна сметка народа няма да постигне абсолютно нищо и единственият печеливш отново ще е мафията. Да, протестите са бунт срещу системата. Да, протестите са срещу цялата политическа мафия. Но трябва да си дадете ясна сметка, че те няма да предизвикат голямата промяна сега. Бъдете реалисти. Няма нито нужната организация, нито нужната координация между хората, нито подготвени, доказани и безспорни водачи, които да осъществят промяната. И това ще стане и няма да е толкова далеч във времето. Но опит за подобно нещо в момента би издигнал отново хора на мафията, което ще затвърди чувството за безнадеждност у хората.

За това ви призоваваме – хора, дръжте на първоначалните цели на протеста! Те са напълно постижими, ясни и конкретни! Такава победа може да изглежда малка, но всъщност тя би била твърде значима! Така ще се утвърди една практика за въздействие върху управляващите, принуждаваща ги да се съобразяват с нашите интереси. С течение на времето хората ще станат и по координирани в действията си, и по-целенасочени, и с по-ясни и конкретни идеи. В процеса на борбите ще се изградят и утвърдят бъдещите национални водачи. Ще се види кой е ръководен от идеализъм и кой наистина се бори за България. Някога свободата ни не дойде само с един бунт и само с едно въстание. Тя бе процес на продължителна борба и изграждане на структури и организации. Така ще е и сега, а колко бързо ще се развие всичко, зависи от всички нас.

Нека да протестираме, докато не бъдат отнети лицензите на всички ЕРП-та, докато не започне разследване срещу всички далавери в този отрасъл, включително и в държавните предприятия, докато не бъдат притиснати всички монополисти (топлофикации, водоснабдяване и т.н.) и докато не започне преследване срещу висши държавни служители, включително министри! Това не е непостижимо, стига да не разпилеем усилията си, поддавайки се на манипулации и натиск!

Подобни статии

Коментара

  1. ЦРУ И МОСАД яхнаха протеста и подмениха първоначалните идеи.. "Новите Лидери" се оказаха на хранилка във фондации и граждански сдружения финансирани от САЩ , ЕК и циониситите

  2. ВидеоВМРО и БНС марш национален протест София 24 февруари 2013 за смяна на политическата система с националноотговорна и ликвидиране на монополите в България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
X