Културно-просветна дейностСоциална дейност

Детски празник

Български деца в народни носии изнасят представление Детски празник по случай началото на пролетта и награждаване на победителите от конкурса “Моята красива България”

Цялата подготовка и работа по детският празник започна три месеца преди самото събитие. Първата ни работа беше набирането на спонсори. В крайна сметка се оказа, че много малко от фирмите и лицата, които бяхме набелязали се съгласиха да отпуснат някакъв вид спонсорство. Този факт обаче ни най–малко не ни разколеба. Празник за децата задължително трябваше да има!

 След първата фаза с намирането на спонсорите преминахме към същината на цялата работа. На всеки бяха възложени различни задачи, едни се занимаваха с правенето на сцената, на други бе възложено да направят знамена със знака на организацията IYI, които щяха да се раздават на всички деца, които дойдат на празника.

Трети се занимаваха с избирането и закупуването на подаръците на всички наградени деца от празника. Въобще течеше една активна подготовка по организирането на празника.

Осигурихме водеща за предстоящия празник. Направихме и няколко срещи заедно с ABC Design, с които организирахме празника, както и с танцовите и певчески групи, с които бяхме се свързали. Тези срещи бяха нужни, за да сверим как върви работата и дали всичко върви по план.Последните няколко дни течеше трескава работа по окончателните приготовления.
Опаковаха се подаръците, направи се и последен преглед на програмата за празника заедно с водещата. Наложи се сцената да се сглобява и разглобява няколко пъти, за да се постигне най – правилната и стабилна форма – безопасна за участващите състави. За последната вечер преди празника бяха останали да се направят знаменца с IYI и двата големи транспаранта с трикольора, на които също трябваше да се сложи нашият знак. Тъй като беше много късно имаше вероятност да не успеем, но с общи усилия и много упоритост, която е привична единствено за членовете на нашата Организация ние се справихме. В крайна сметка работихме по знамената до 4.00 сутринта.

В деня на празника се събрахме рано сутринта за да можем да натоварим сцената, подаръците, знамената и другите неща нужни ни за провеждане на мероприятието. Справихме се за по–малко от час и накрая потеглихме към мястото на дългоочакваното мероприятие. Всички бяхме много въодушевени и напрегнати, предстоеше ни едно голямо изпитание.

Пристигнахме точно по план. Групата по сглобяването на сцената започна бързо и чевръсто да я монтира на определеното място. Други се занимаваха със слагането на знамената на специално предназначени за това пилони. Трети се занимаваха с подготвянето на подаръците и украсата за празника, която включваше и връзки от разноцветни балони. Пуснахме и патриотична музика по поезия на Ботев и Вазов, създавайки по този начин една патриотична атмосфера. Хората започнаха лека-полека да се събират около сцената. След като всичко по приготовленията приключи, продължихме по разработения от нас сценарий.

Празникът се откри с кратко слово на Боян Расате, лидер на нашата софийска организация. След това водещата обяви началото на празника, който започна с изпълнение на самодеен състав на ученици от гр. Брезник. Междувременно, част от членовете и симпатизантите започнаха да раздават подаръци и лакомства на всички присъстващи. На сцената излизаха едни след други различни певчески състави и групи, които със своите песни, хора и танци, потопиха в една незабравима българска атмосфера всички присъстващи. Клоуни веселяха както децата, така и техните родители. Всички деца получиха и по едно от приготвените специално за случая български знаменца със знака IYI.

Празникът предизвикваше явен интерес и у случайните минувачи. На фона на сивото и мрачно ежедневие, и поредната американска война, те изведнъж се оказваха сред едно разноцветно пъстрило от усмихнати деца и родители, чуваха народна музика и с удивление наблюдаваха кръшни хора. Това предизвикваше тяхното любопитство и те с вълнение разпитваха за протичащият в момента празник.

След като поканените от нас танцови, певчески и самодейни състави приключиха с изявите си подготвени специално за празника, започна връчването на наградите на децата, отличени в конкурса “Моята красива България”. За наше съжаление някои от наградените деца не присъстваха, но тези които бяха дошли получиха своите дългоочаквани и прекрасни награди, осигурени от нас и нашите спонсори.

С това празникът приключи, оставяйки един незабравим спомен в детските сърца. Всички бяха доволни, а ние се радвахме, че целият празник протече перфектно и че още веднъж доказахме пред себе си на какво сме способни.След като разглобихме сцената и прибрахме декорите се отправихме доволни към нашият щаб. Празникът беше свършил и всички имахме нужда от една ГОЛЯМА ПОЧИВКА!!!

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button