България

Делото срещу момчетата от Сандански става все по-абсурдно, вече ги изкараха терористи

Днес Софийския апелативен съд надмина всякакви очаквания за пристрастност и злонамереност. Въпреки че вече мина повече от година, от както задържаха нашите съратници от Сандански, а защитата многократно доказа тяхната невинност, трима от тях продължават да стоят зад решетките. Не само, че „уликите“ срещу тях са смехотворни, но и обвиненията стават все по-нелепи, абсурдни и реално – недоказуеми. На предишното дело съдийката твърдеше, че мотив за престъплението е „расова омраза“, сега обаче позицията се смени. Оказа се, че този път момчетата са терористи, които целели да убият възможно най-голям брой хора, включително и деца. Под този предлог апелативния съд отказа промяна на мярката им.

Колко нагласен е случаят и как по най-престъпен начин срещу тях действа една клика от съдии, прокурори и полицаи става все по-очевидно. Редовно по време на гледанията не се спазва принципа на случаен подбор на съдебния състав или ако има промени те са „козметични“. Много показателно е, че двата пъти, когато делото е гледано от безпристрастен съдия, Стоян бе освободен срещу гаранция, а след това и на Ники и Сашо бе определена гаранция, в последствие отменена на втора инстанция.

Друг интересен факт също стана ясен днес. Очевидно е упражнен много сериозен натиск върху собственика на хотела, в който се е провеждало тържеството, на което са присъствали някои от момчетата, вечерта когато взривът е бил поставен. Той е отрекъл, че такова събиране изобщо е имало, въпреки, че има записи на камери, които го доказват, както и че са присъствали над 40 човека. Явно методите за натиск стават все по-нагли и брутални. Отново се потвърди и предположението, че ще се направи опит, на момчетата да бъдат преписани още куп неразкрити от полицията престъпления, извършени последните няколко години.

Междувременно продължават опитите те да бъдат пречупени психически. Условията, в които са държани националистите до момента, са сравними с ориенталския „разкош“ на някой турски конак от преди Освобождението. Килиите са изключително мизерни, няма прозорци и дневна светлина, а за тоалетна служат кофи и бутилки. При тях редовно са настанявани за стъкленици криминални престъпници от цигански произход. Много е вероятно, някои от тези рецидивисти в последствие да бъдат притиснати от полицията и да бъдат използвани като свидетели в делото, твърдейки, че момчетата са признали някакви неща пред тях. Въпреки бруталния произвол на съда и милиционерката на която са подложени нашите съратници, духът им е силен и те се държат достойно и на ниво, като истински българи и родолюбци.

Подобни статии

Коментара

 1. Крайно време е да си поискаме държавата, тя е на нас, не на някакви самовлюбени, алчни и нагли безродници. Едва тогава всичко ще си дойде на мястото. Пясъка им изтича от часовника, който от тях има мозък и вижда ще се махне навреме, а за другите…

 2. Свобода да тия момчета…. :Х :Х СВОБОДА :Х.
  такива е нашата държава.
  националистите в затвора.
  на свобода са педофилите и разни други утайки :X

 3. До кога бе,до кога тези идиоти ще държът тези момчета? То цял свят видя,че те нямат вина,но тези подкупни съдии са родени слепи! Трябва да се действа настъпателно в тяхна подкрепа и да достигне до всеки българин този фарс. Сменят се правителствата,а все едни и същи гадове не освобождават момчетата.

 4. защитата многократно доказа тяхната невинност ;))Аз пък си мислех че те са си невинни до доказване на противното.

 5. ДРЪЖТЕ СЕ МОМЧЕТА,И ЩЕ ДОИДЕ ДЕН И Е СЕ НАХВЪРЛИМ ЗАЕДНО ВЪРХУ ПЪЛЧИЩАТА ПРЕДАТЕЛИ И ВСЯКА БОЛШЕВИШКА И ЦИГАНСКА СВИНЯ ЩЕ СИ ПЛАТЯТ ЗА СВОЕВОЛИЯТА ВЪРХУ МАЙКА БЪЛГАРИЯ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
X