Международна дейност

Делегация на БНС на среща с италиански националисти в Торино

В края на април делегация на Български Национален Съюз бе в Италия на двудневно посещение по покана на нашите италиански приятели от Aliud Torino. По-рано тази година те посетиха родината ни, за да вземат участие в Луковмарш, като това бе и първият официален контакт между двете организации.

Първата спирка по време на пътуването в Италия бе град Милано. Градът безспорно е сред символите, показващи постиженията на европейската култура и архитектура. И именно на този фон може да се види резкия контраст с пораженията нанесени от глобализма и неевропейската миграция – отровната либерална политика, подменяща традиционната култура и коренното европейско население. Заплаха, срещу която италианските националисти се борят самоотвержено. 

На 29 април делегацията ни бе посрещната от италианските ни съратници в град Торино. Населеното място в далеч по-голяма степен е запазило италианската си идентичност, което се усеща в цялостната атмосфера на града, изпълнен със забележителни паметници на културата и чудесна архитектура. 

Приятелите ни от Aliud Torino се представиха като безупречни домакини, като бяха подготвили програма за целия ден, специално за нашето посещение. Тя включваше както официална част, така и неформална. Но също така имахме възможност да видим и част от рутинната работа на нашите съратници при една непредвидено създала се ситуация, която разкрива много, не просто за политическата реалност в Италия, но и за състоянието на Европа.

Група от активисти на младежката организация се бе включила за да подкрепи на място представители на Fratelli d’Italia (партията на Джорджа Мелони), които бяха разкрили пункт в града за среща с граждани. Група крайно леви лумпени от Антифа се бе събрала срещу пункта с цел провокация. Въпреки официално заявеното мероприятие на националистите, на което присъстваше дори сенатор от италианския парламент (представител на управляващата партия),  антифашистите не бяха отстранени от полицията. Всъщност полицейския кордон се грижеше за комфорта на нерегламентираното левичарско сборище, провокиращо националистите и пречещо на гражданите, които имаха интерес. Това за пореден път демонстрира как Антифа са галените деца на антинационалната система, властваща в цяла Европа и дори незаконните им действия се толерират, заради покровителството на евробюрократите над това движение.

След тази интересна случка, програмата ни продължи по план. Първото официално мероприятие в нея бе представянето на книгата Oltre il maschio debole (“Отвъд слабия мъж”), с лектор Роберто Джакомели, който е и автор на книгата. В представянето на своя труд той разгледа най-големите проблеми в съвременното ни общество и загубата на европейските устои, които правят мъжа импотентен физически и духовно. Джакомели който освен психоаналитик е и треньор по бокс, впечатли публиката с интересния си разказ. Той спомена неколкократно и присъстващите български делегати, напомняйки на публиката за нашият общ произход, нашата неразделна връзка като народи и цивилизацията към която принадлежим.

След кратка почивка, програмата продължи с презентация, подготвена от българска страна, с която италианските националисти бяха запознати както с идеите и историята на Български Национален Съюз, така и с проекта Съюз “Крепост Европа”, който има за цел да обедини и координира силите на европейските националисти срещу общата заплаха надвиснала над народите ни. Пред италианската публика говори Пламен Димитров, който завежда международните отношения на БНС, а симултанен превод на италиански осигури неговият асистент Борис-Михаил попТодоров. Публиката показа жив интерес и последва оживена дискусия и много въпроси към гостите от България. Как работи организацията ни с младежта, каква е вътрешната подготовка на нашите членове, какво е отношението ни към религията, това бяха само част от въпросите, които се дискутираха.

Освен тази официална част, нашите домакини се бяха погрижили да ни осигурят цялостно преживяване, което да ни даде усещане за духа на Италия. Имахме възможност да се насладим на чудесната традиционна италианска кухня с обяда, който бяха организирали за нас. Вечерната ни програма включваше посещението на различни паметници на културата, символни за града. Не бе подмината и Военната академия на Торино, която завършват с отличие редица български военни и генерали, сред които са имената на ген. Никола Жеков (един от водачите на СБНЛ, символ на българският национализъм) и ген. Добри Попов (баща на писателката Фани Попова-Мутафова). 
Благодарни сме на нашите италиански съратници за изключително топлото посрещане, за голямото им гостоприемство и чудесно организираната програма. Надяваме се те отново да посетят родината ни, за да можем да им върнем жеста. Вярваме, че тази среща ще е само началото на едно монго ползотворно сътрудничеството между Aliud Torino и БНС. А заедно ще градим братството между европейските националисти и една нова Европа на свободните нации.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button