България

Декларация срещу опитите за узурпиране на протестите от страна на анти-български организации

Декларация

   Днес, в тези тежки и съдбоносни за нашето отечество дни, ставаме свидетели на редица опити от враждебни на българските нация среди, които се опитват да яхнат вълната от заслужено недоволство на българския народ. Под претекст за представителство на протестиращите, определени личности и организации се изявяват в общественото пространство с откровено вредни и опасни за нашето общество идеи и предложения за бъдещето на България.

   Ние представителите на група младежки патриотични организации и клубове на футболни привърженици, подкрепяйки и солидаризирайки се напълно със справедливите социални искания на хората по отношение на енергийните монополи и невъзможно ниския стандарт на живот в страната, заявяваме че сме обезпокоени от все по-забележимия факт, как различни антибългарски и ляво-либерални организации като Български хелзинкски комитет, Отворено общество, Европейски институт „Помак” и други финансирани отвън и противни на българските национални интереси, се опитват да узурпират народното недоволство в името на свои, враждебни на българската нация цели.

   Във все по-често чуващите се искания за свикване на Велико народно събрание и промяна на някои от основните закони на страната, ние съзираме опити на различни българофобски кръгове да ревизират конституционно закрепени и до този момент смятани за безспорни положения, които определят България като еднонационална и традиционно православна държава, а териториалната й цялост за неприкосновена. Освен това подозираме, че същите тези лобита, ще се опитат да окажат натиск върху едно евентуално Велико народно събрание да гласува промени в Конституцията и Семейния кодекс, целящи легализирането на гейбраковете и осиновяването на деца от хомосексуални двойки. Нещо, което ние считаме за абсолютно недопустимо!

   На второ място, опасяваме се, че желанието за промяна на изборното законодателство в посока увеличаване на мажоритарния елемент, стигащо в определени моменти до екстремизъм с идеята за стопроцентов мажоритарен вот, разделящ България на 240 избирателни райони, има за цел да установи в страната дву или максимум трипартиен политически модел в полза на големите казионни партии и икономическата олигархия. Това е в полза на всичко друго, но не и в полза на по-голямата демократизация и плурализъм в българското общество.

   В заключение, ние обединените български националисти заявяваме най-отговорно, че ако някой, някога, някъде си позволи да постави под въпрос монолитността, суверенитета или териториалната цялост на страната, ще получи нашия много бърз и ефективен отговор!

   Употребата на справедливия народен гняв за користни цели от шепа непредставляващи по никакъв начин българското общество паразити, ние никога няма да допуснем.

Да живее България!

Приели декларацията:

Български национален съюз

Национална съпротива

Фен сдружение „Офанзива”

Фен клуб „Ботев – Враца”

28 България

Национален фен клуб „Берое”

Клуб на привържениците на ПФК „Черно море”

Плевен boyss 1919

Бригада Бургас

Варна Firm 07

Ултрас Ловеч

Ultra Varna

Група Плевен

Фен клуб „Добруджа”

Движение за Велика България

Youth group – Ботев Пловдив

Бригада Тракия – Ботев Пловдив

/Очакваме още организации и фен клубове да се присъединят към декларацията/

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
X