България

Два футболни турнира набраха средства в подкрепа на момчетата от Сандански

На 21 и 22 септември, стотици националисти от цяла България изразиха своята солидарност с момчетата от Сандански, станали жертва на един отвратителен съдебен фарс. На два футболни турнира, организирани с благотворителна цел, бяха събрани средства за семействата на задържаните родолюбци.

Първият турнир бе проведен на 21 септември в Стара Загора, като в него участие взеха 13 отбора. Общата сума, която участниците събраха за Ники, Сашо, Васко и Стоян бе близо 400 лв. Вторият турнир се състоя на следващият ден в София. Той премина под надслов „Заедно срещу репресиите“. В него взеха участие общо 10 отбора. Освен входната такса за участниците, имаше и кутия за дарения, както и организиран кетъринг, като приходите от продадената храна също отиваха за каузата. В края на деня бяха събрани почти 800 лева.

Финансова подкрепа за националистите от Сандански дойде и от хората в Катуница. По време на приятелския мач в памет на Ангел и Павел, между ветераните на селото и сборния отбор на футболните фенове бяха събрани средства за момчетата.

Въпреки опитите случая да се потули, подкрепата за момчетата от Сандански нараства в национален мащаб и тепърва ще набира сила. Няма да се примирим, докато нашите несправедливо задържани съратници не бъдат освободени!

Подобни статии

Един коментар

  1. Дълбоко вярвам, че тез измекяри и поръчкови съдии ( Бог да го убие дано) не след дълго ще ги съди Народен съд и присъдата ще е като за национално предателство!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
X