България

Два милиона лева за лумпенизация на населението

Видният гербаджия и личен приятел на премиера – Митко Пайнера, ще получи 2 млн. лева евро пара за да развива чалгата. Сумата ще се отпусне на „Пайнер медия” ООД по програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика”.Управляващ орган на оперативната програма е дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност” към Министерство на икономиката и енергетиката. Пари за наука, образование и здравеопазване, според правителството няма, но пари за насърчаване на простащината, разврата и нихилизма, винаги ще се намерят.

За съжаление, тук не става въпрос просто за чалгарският манталитет на управляващите, нито е поредната просташка и явна далавера на обвързани с властта кръгове. Случаят не трябва да се разглежда и като узаконяване на нова арогантна кражба на милиони, на фона на разпадаща се икономика и бедстващо население. Това е част от една последователна стратегия за целенасочено затъпяване на широки слоеве от населението. Духовното оскотяване и пълната лумпенизация на народа осигуряват една електорална биомаса, която ще избира политици по лъскавата опаковка и ще търпи всяка власт, колкото и лоша да е тя, без да се бунтува. А насаждането на чалга „ценности” и манталитет сред подрастващите е само един от инструментите за постигане на това. И не бива да ни учудва, че парите идват по европейска програма. Подобни процеси са насърчавани в целия ЕС от бюрократичната машина на еврочиновниците. Просто без подобна маса от дегенерати ще е невъзможно да установят трайно своята нова и зле прикрита версия на Съветския съюз.

На Запад може и да няма чалга, но изпростяването също е масово явление. Какви точно субкултури ще се натрапват за постигането му, не е толкова важно. Те са само един от инструментите за масова лумпенизация. И докато неолиберализмът властва на континета европейската култура и ценности ще бъдат систематично унищожавани и замествани с краен егоизъм и нихилизъм. От хората с будно национално самосъзнание зависи дали на това ще се сложи край.

Подобни статии

Коментара

  1. Този формат на държава вече отдавна е за закриване и да му се сложи кръст.
   Турски сериали по телевизиите. Милиони европари за пропаганда на ориенталска култура….
   Или трябва да се организира метеж или просто всеки по отделно трябва да си търси нова държава, която да припознае като родина.

  2. Не метеж, а всенародно възстание, революция – морална и физическа и духовна.Ама материала, материала липсва.

 1. Това е то новата икономика изградена на основа простащина и разврат… финансиран регрес 🙁

 2. Нали не пожела парите бе кво ревете !!! Аре стига с тия конспирации тука сме варвари и слушаме чалга!!! Овцете и цивилизованите да си бегат в европа!!! Като не разбирате от икономика, няма и да разберете защо няма и не трябва да има пари за здравеопазване и наука ! А Митко ви разби! Отказа парите, защото на него не му е необходимо държавна субсидия за да си развива бизнеса, за разлика от вечно мрънкащите националяги и други социалисти-комунисти, които само реват за държавни субсидии, но не разбраха, че тези субсидии само ще им навредят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
X