Чужбина

Гьотеборг – шведската съпротива в настъпление

Много националисти са свикнали да възприемат Швеция като една от държавите, в които битката с глобализма вече е изгубена, антинационалните сили са триумфирали и мултикултурните, неомарксистки безумия са доведени до абсолютна крайност. Действително, пораженията върху шведското общество са сериозни, страната е скована в хватката на културния марксизъм, но битката далеч не е приключила. Въпреки полицейщината и репресиите срещу национално мислещите, съпротивата не само не е угаснала, но се консолидира и започна да преминава в настъпление. През 2016 година, делегация на БНС присъства на демонстрация на Нордическото движение за съпротива в Борленге, която бе една от най-големите националистически прояви в Швеция от десетилетия. Скорошните събития от Гьотеборг показват, че тенденцията, национализма да набира сила, въпреки репресиите на държавата, е трайна и устойчива. Времето за отбрана премина и идва време за настъпление.

На 30 септември в Гьотеборг Нордическото движение за съпротива проведе демонстрация под надслов “Въстание срещу предателите”, визирайки политическата класа и крайно левите групировки, унищожаващи шведския народ. Макар проявата да е напълно законна и първоначално официално разрешена, още преди най-голямата група от участници (около 650 души) да достигне началната точка на заявения маршрут, става ясно, че полицията е подготвила капан и се готви за масови арести. Информацията е подадена от вътрешен източник в полицията и в последствие е потвърдена от медиите, след протеста. Поради тази причина, демонстрантите поемат по друг маршрут, преминавайки около 2 километра през града, преди да бъдат спрени от полицията. Друга голяма група, от около 200 души, сред които и европейски националисти от Германия, Дания и Португалия, дошли да подкрепят шведските си съратници, е спряна и ѝ е попречено да се присъедини към основната. Междувременно обаче, шведската полиция допуска група от крайно леви екстремисти от антифа движението, да се доближат достатъчно до националистите, за да започнат да хвърлят камъни по тях. Когато охраната на НДС, екипирана с щитове, излиза на предна линия, за да предпази участниците, насочвайки се към левичарската групировка, среща плътен кордон от полиция, пазещ провокаторите. При сблъсъка с полицейските сили се стига до ареста на 15 националисти, сред които и лидера на Нордическото движение за съпротива – Симон Линдберг. Импровизираният митинг, на който се държат речи, който НДС прави предвид обстоятелствата, е атакуван на два пъти от полицията – напълно непровокирано.

Това поведение на властите само показва паниката им от набиращия сила национализъм в страната. А факта, че близо 1000 души с напълно ясно съзнание са готови да се сблъскат с репресиите на системата, показва, че шведския народ все още не е победен. Ние от Български Национален Съюз изразяваме своята солидарност и пълна подкрепа за нашите добри приятели от Нордическото движение за съпротива, които не веднъж са посещавали наши събития в България. Добре знаем, какво е да се сблъскаш с репресивния апарат на системата. Бъдете все така твърди в борбата, защото победата ни е неизбежна. Бъдещето на Европа принадлежи на свободните нации!

Видео от събитието:

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button