Анализи

Въоръженият народ – най-добрия гарант за национална сигурност, вътрешен ред и държавен просперитет (част 4)

„Народ който не храни собствена армия, ще храни чужда”

Положението в България днес

Армията

Ако промените през 1989 г. бяха истински промени, най-нормалното и адекватно нещо, което трябваше да се направи е, армията да се очисти от марксизъм и излишна бюрокрация и да се модернизира истински, като наборната служба се запази. Вместо това, враговете ни, след толкова години на упорити усилия, най-накрая постигнаха голям успех – армията ни беше тотално съсипана и осакатена, бяха нарязани и последните ракети даващи ни значителна степен на защита, а наборната служба отпадна. Към това добавяме и строгите ограничения върху личното оръжие за цивилното население.

В момента войската е докарана до такова плачевно състояние, че дори не може да окаже адекватна подкрепа на населението при природни бедствия (нещо, което само преди няколко години не беше така). На практика вече нямаме армия, способна да ни защитава. Ако някой смята, че не е така, се заблуждава жестоко. Това бе потвърдено и от висши военни, които през януари заявиха пред медиите (повече тук), че при нападение от съседна Турция, ще капитулираме за 48 часа! При нормални обстоятелства, хората докарали ни до подобно положение се съдят за национално предателство!

Някой ще каже – сценарият с нападение от Турция е невъзможен, ние сме в НАТО и ЕС, те ще ни пазят. Това меко казано е нелепо и наивно мислене. ЕС става все по-нестабилен с настоящата криза, а НАТО е на път да се превърне в нефункционална организация. Турция, от друга страна, не крие особено апетитите си и желанието да възстанови Османската империя. А и всички помним, какво стана в Кипър. Тоест – подобен сценарии, трябва да се разглежда като реална възможност. Да не говорим, че това далеч не е единствената опасност за страната ни!

Какво трябва да направим?

Ясно е, че ако искаме да запазим държавността си, армията трябва да бъде възстановена. Най-подходящият модел е наборна армия от швейцарски тип (подробно разгледана във втора част). Не става въпрос за копиране 1:1, а за модел, модифициран според нашите конкретни нужди, условия и особености. Това ще е своеобразно възстановяване на един от елементите на който българската цивилизация се е крепила през вековете. Напускането на неизгодни военно-политически блокове, създаващи повече опасности, отколкото предоставящи защита, също е задължително.

Тук ще скочат „експертите” застъпващи приложението на неолибералните теории по отношение на въоръжените сили. Те ще обяснят, колко „демоде” и „неефективно” е да имаш наборна армия и как бъдещето било на по-малки, професионални, високотехнологични армии от рамбовци. Проблемът е, че тази теория може да функционира, само ако сме недостъпна за враговете ни световна сила, решила да осъществява глобално господство. В противен случай, прилагането на такъв тип „модернизация” води до сегашното положение. Всъщност, това положение е точно каквото иска световната олигархия, стояща зад Новия световен ред. От една страна, така „модернизирани”, армиите правят беззащитни народите, които уж пазят. От друга – създадените „модернизирани” малки, наемни армии от този тип, просто се ползват като елементи, обслужващи цялостната стратегия на НСР. Коалиционните сили в Афганистан са пример за това.

Само, че има един проблем в този план. Това все по-малко се харесва на народите, чийто армии са употребявани по този начин. В някаква степен политическите им „елити”, колкото и здраво да са обвързани с НСР, трябва да се съобразят с недоволството на хората. Поради тази причина НАТО ще се превърне в нефункционална организация. Сама, военната машина на САЩ се задъхва. Строителите на новата империя търсят други решения. Някой вече се прилагат в Ирак и Афганистан – частните наемни армии.

Всъщност, експертите са прави в някаква степен – бъдещите войни, наистина се очертава да се водят от високотехнологични, наемни армии. Те ще се водят срещу народите, които се дърпат и искат свобода. А отбраната на свободните хора ще е организирана само на един принцип – въоръжен народ! За тези, които имат очи да видят, това вече се забелязва в различни точки на света. Дали ресурса на „елита” ще стигне за подобно нещо и дали плановете им ще се развият по този начин, времето ще покаже.

Ние обаче сме длъжни да предприемем всички мерки за да опазим свободата и независимостта си. Ако искаме да сме свободни, а не част от налудничавите планове на психопати, борещи се за световно господство, на нас ни трябва собствена, силна армия.

И тук,  е мястото да дадем мнението на един човек, който според нас е много по-сериозен експерт от папагалите, повтарящи неолибералните теории. Става въпрос за генерал Желко Гласнович – една жива легенда и герой за хърватския народ от войната със сърбите. Кой е генералът на кратко – убеден анти-комунист, вярващ католик и националист, служил 5 години в канадската армия и година и половина във Френския чуждестранен легион, който напуска и се връща в родината си през 1991 г. за да вземе участие във войната срещу Сърбия. Едно от нещата, които съумява да направи през войната е да организира в Босна, буквално от нищото (при зле въоръжени и неподготвени цивилни, липса на адекватна логистика и материална база и състояние близо до анархия) боеспособни части, включително и военен трибунал, който да осигурява реда. За хърватския народ, след Анте Готовина, генерал Гласнович е вторият най-голям герой от войната. През 2000 година, генералът е пенсиониран. С този изключителен човек, някои от нас имаха честта да се срещнат и да разговарят. Съвсем естествено, се стигна и до въпросът за въоръжените сили. По тази тема, генералът беше повече от категоричен – наборната военна служба е нещо задължително за всяка нация! Всъщност, именно той бе един от първите хора, остро противопоставили се на „модернизацията” на хърватската армия по подобие на българската. Още през 2007-а предупреждаваше народа си, че враговете на Хърватскаискат от нас да бракуваме свещената хърватска армия, трябва да се преборим с това!” Само че и там положението е като у нас – „бившите” комунисти са се окопали във властта и систематично унищожават както армията, така и народа. А хората зад НСР се опитват да елеминират всячески истинските национални водачи като Готовина и Гласнович. Единият вече бе осъден по скалъпено дело за военни престъпления, другият в момента е на прицел.

Изключително важно е да се вслушаме в гласа на хора като генерал Гласнович – доказани националисти, бранили народа си във война, при това натрупали безценни знания, опит и разбиране от първа ръка. Без съмнение те знаят много по-добре от какво зависи сигурността на един народ и как тя трябва да бъде осигурена, отколкото разни „експерти”, някой от които дори не са държали пушка. Ясно е едно – ако искаме да  сме защитени и свободни, трябва да възстановим армията си и наборната служба. Народът трябва да е въоръжен.

Но преди да решим проблема с армията, трябва да решим по-наложителния проблем с вътрешната сигурност. Без вътрешна сигурност е невъзможно да постигнем външна. А основна част от проблема за вътрешната сигурност, е правото на гражданите да притежават и използват лично оръжие.

Следва…


Подобни статии

Коментара

  1. КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ ВЪРНЕ НАБОРНАТА СЛУЖБА :)!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button