България

“Възраждане” могат да навредят сериозно на каузата ни за Македония

Соцносталгиците от “Възраждане” и лидерът им Костя Копейкин, които открито действат като руска (или най-точно казано – неосъветска) агентура у нас, заплашват да навредят на още една, особено важна кауза за народа ни – Македония. На Костя и компания не стигна опита да причинят сериозни неприятности на българската общност в Украйна, позволявайки си да говорят от името на бесарабските българи и издигайки скандалното искане за автономна република. Нещо, което нашите сънародници никога  не са искали, напротив – те защитават териториалната цялост на страната. Но за да угоди на съветските си господари и да им даде материал за пропаганда, Костя е готов да нанесе вреди на общността ни в Украйна. Отделен въпрос е, че самите бесарабски българи се подиграват на Копейкин и напъните му. Другата зловредна практика на активистите на “Възраждане” е кампанията, която се опитват да водят срещу бежанците от Украйна, която е може би най-мерзката и долна проява на раболепие към съветските господари. Да не говорим, че една значителна част от тези хора са именно българи, за които Копейкин уж много се е загрижил. Но във време на демографска катастрофа за народа ни, копейковци са готови да прогонят и тях, ако директивата от Москва е такава. А безгръбначна сервилност към Москва демонстрират редовно – било като тормозят свещеници, приютили жени и деца от Украйна, било като почистват паметници на съветската армия, окупирала България и донесла червения терор.

Сега опортюниста Копейкин се опитва да се възползва от огромната вълна на недоволство, която се надига заради готвеното предателство на Кирил Петков по отношение на Македонския въпрос. От “Възраждане” заявиха, че те щели да организират масови протести. Целта тук е ясна – опит да изкарат недоволството, което ще избухне от падане на ветото като подкрепа за себе си. Нещо, което не само не е вярно, но и може сериозно да навреди на каузата. Защото ще е удобен коз в ръцете на онези, които искат да извършат предателството – ще им помогне на международно ниво да представят българската национална кауза като някакъв проруски интерес. А руският интерес, всъщност е македонистите от Скопие да вкарат РСМ в ЕС. Това ще е троянски кон за Руската Федерация. А в Брюксел са достатъчно арогантни да си мислят, че ще могат да държат под контрол македонистите. Интересът на САЩ също е РСМ да бъде вкарана в ЕС и най-силно от всички натискат по тази линия, защото имат собствени договорки с управленските кръгове там. 

Всъщност имаме рядко съвпадение на интересите на големите геополитически играчи, като всички са срещу българския национален интерес. Трябва ясно да си дадем сметка, че ще ни се наложи да го защитаваме сами като народ. Както от новите Велики сили, така и от агентурната им мрежа у нас – било тази на Запада или тази на Руската федерация. Способни сме да го направим, стига да сме единни като нация по тази линия и да не допускаме опити някой да злоупотребява с каузата. Гответе се за съпротива!

Подобни статии

Коментара

  1. Мисля Костадинов просто натиска за каузата Македония.
    За съжаление мисля тоя кораб отдавна отплава. По мое мнение по-важно е да се признае “българско малцинство” и то да има права и защита от закона, от колкото да натискаме за българи които така са силно индоктринирани че и хиляди доказателства да им покажеш пак ще отричат. По-добре да се отделят тези дето виждат и разбират от будалите. Най-малкото чисто от генна хигиена за народа, нямаме нужда от кухи кратуни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button