Спортни мероприятия

Вторият футболен турнир в подкрепа на момчетата от Сандански премина успешно

Вчера бе проведен втори футболен турнир в подкрепа на несправедливо обвинените националисти от Сандански. Момчетата вече шести месец са държани зад решетките по скалъпени обвинения, а всяко гледане на мярката им е превръщано в нелеп фарс от страна на арогантни и предубедени съдии. Същевременно фрапиращите нарушения в този случай до момента са напълно игнорирани от съда.

Съдебната битка продължава, а с това и разходите за семействата на четиримата нарастват неимоверно. Това е и основната причина, група националисти да организира футболния турнир – не само да се покаже, че всички националисти в България подкрепят морално момчетата, но и да се съберат пари за тях, като заедно с това каузата се популяризира.

Така се стигна до вчерашния ден, когато за втори път отбори на различни организации от цялата страна се събраха за да подкрепят благородната инициатива. Български Национален Съюз взе участие с два отбора – един на софийската организация и един, сформиран от новата ни структура в град Кюстендил. Общо единадесет отбора се включиха в турнира. От София имаше представители на „Кръв и чест”, както и два отбора, сформирани от свободни националисти. От провинцията фенове на „Ботев Враца” и „Берое” Стара Загора се представиха със собствени отбори. В турнира взеха участие и политическите партии ВМРО и „Атака”. От страна на ВМРО имаше два отбора, „Атака” участваха с един. Всеки от отборите се включи в турнира с входна такса от 40 лв., като парите са дарение за момчетата.

Освен играчите, имаше и много хора дошли да подкрепят каузата и да направят своето скромно дарение за националистите от Сандански. Малко са нещата, които истински могат да обединят, за съжаление, разединените националисти в България. Едно от тях е този случай. Предишният път, когато се постигна истинско единство, бе след събитията в Катуница. Но явно тогава никой от „отговорните фактори” не разбра предупреждението и никой не си взе поуки…

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button