Спортни мероприятия

Членове и симпатизанти на БНС изкачиха връх Червената стена

На 22 септември, когато се навършват 112 години от обявяването на Независимостта на България, членове и симпатизанти на БНС се възползваха от последните летни, топли дни и изкачиха връх Червената Стена. Върхът е с височина 1525 метра и носи името на резервата, в който се намира. Резерватът Червената стена се намира в Родопите и обхваща землищата на село Добростан, село Бачково и община Лъки. В него има много природни забележителности и е богат на разнообразни животински и растителни видове.

Маршрутът към върха, който изкачиха националистите, беше сравнително полегат, с няколко по-стръмни участъка и за около два часа те успяха да го изкачат. По пътя се наслаждаваха на уникалната растителност и красивите гледки на Родопите. След като бяха вече горе и си починаха, беше организиран общ обяд, а след него в непринудени разговори се размениха мисли и се обсъдиха важни подробности за бъдещи дейности. Но най-вече, разбира се, се насладиха на невероятната гледка.

След това отново поеха надолу, но имаше доста време до края на деня и за това се отклониха от пътя и за около два часа стигнаха до хижа ,,Марциганица”. От нея също се откриваше уникална панорамна гледка. След кратка почивка поеха надолу и за около час стигнаха до началната точка.

По време на целия поход младите националисти събираха боклуци, хвърлени около пътеките и поляните и така допринесоха поне малко, това райско кътче да бъде по-чисто. 

Накрая всички бяха доволни от преживения ден и още един път се убедиха, че България е безкрайно красива и наш дълг е да живеем и да се борим за нея.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button