Спортни мероприятия

Военна еърсофт игра в памет на Владо Черноземски

На 11-ти октомври софийската организация на БНС/ГВАРДИЯ организира военна игра по еърсофт. Проявата беше част от тазгодишните възпоменателни дни „Владо Черноземски” и се проведе 2 дни след годишнината от Марсилския атентат, с който Владо Шофьора ще остане завинаги в съзнанието на хората, като един от най-ярките примери за саможертва в полза на Родината.

В играта взеха участие членове и симпатизанти на БНС/ГВАРДИЯ и представители на еърсофт отборите “Мертек”, “Шопски ОтрEд”, “Щорм еърсофт” и “Дуло” от София. За място на битката беше избрано бившо ПВО поделение в Люлин планина над София.

Групата на БНС/ГВАРДИЯ отиде до там с високопроходимия ГАЗ 66 на Организацията. По този начин още самото маневриране по тесните и кални планински пътища се превърна в екстремно изживяване. След продължилото почти два часа пътуване из Люлин планина националистите  успяха да стигнат до сборния пункт, където вече ги чакаха 25 човека от различните еърсофт отбори.

Проведен беше бърз инструктаж и хората бяха разделени на различни бойни групи. След като всеки получи оръжие и боеприпаси за него, започнаха и самите бойни действия. Бяха разигравани различни военно-тактически операции като нападение и отбрана на стратегическа позиция, освобождаване на заложници, отбрана при засада и прочистване на сграда.

Времето между операциите се използваше за общ обяд, почивка и създаване на нови контакти между участниците. Краят на мероприятието беше малко преди залез слънце, когато всички се качиха отново на бойната машина на Гвардията и се върнаха обратно в София. Хубавото време, доброто настроение и чудесно подбрания терен, допринесоха всички да останат доволни, а по-младите, които не са били в казармата, да получат поне минимални познания, които иначе няма къде другаде да придобият, след като беше премахната наборната военна служба в България.

Бившето противовъздушно поделение наистина предостави идеални условия за провеждането на силно наподобяващата реални военни условия еърсофт игра, но в същото време пустеещите и полуразрушени сгради даваха повод за размисъл. Състоянието на това поделение е емблематично за Българката армия днес, ако въобще може да се говори за такава, а не просто за една малка наемническа формация, която бива пращана по всички краища на света, за да изпълнява прищявките на САЩ и НАТО, но която в никакъв случай не може да защити България от външна агресия. Затова и на еърсофт играта, която организира БНС/ГВАРДИЯ, не трябва да се гледа само като на забавление през свободното време. В ситуацията, в която се намираме днес, подобно на някога, именно националистите са единствените, които са готови за се борят и отбраняват Отечеството, дори и с оръжие в ръка, ако се наложи. Точно това са правили някога между впрочем Владо Черноземски и хилядите останали герои от легендарната ВМРО.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button