Чествания и възпоменания

Владо Черноземски 2010

Тази година за първи път ще бъде проведено възпоменателно шествие, с което ще почетем паметта на Владо Черноземски в неговото родно място – с. Каменица, квартал на днешен Велинград. Сборен пункт за проявата е площада пред сградата на община Велинград, където ще се съберем в неделя (10-ти октомври) от 12 часа, а след това ще тръгнем по централните улици на града към плочата на героя, която се намира в кв. Каменица. Там ще проведем кратка церемония, на която ще говорят представители на инициативния комитет “Възпоменателни дни “Владо Черноземски” 2010″, роднини на героя и други. Желанието ни, като организатори на проявата, е тя да бъде едно наистина достойно почитане на бележития революционер, който през целия си живот е бил воден от повелята на дълга и дисциплината, поради което предупреждаваме предварително, че именно на дисциплината по време на мероприятието ще се обръща изключително внимание от страна на упълномощените от нас лица. Хора, които не са готови да участват дисциплинирано и да изпълняват указанията на организаторите по време на шествието, могат спокойно да го пропуснат. Преди самата проява ще бъдат прочетени подробни правила, чието неспазване ще носи след себе си съответните последствия. За нас в случая не е важно количеството, а качеството на хората, които ще дойдат на 10-ти октомври във Велинград, за да засвидетелстват своята признателност към героя, който отмъсти на сръбския тиранин за страданията, причинени от него на сънародниците ни във Вардарска Македония и Западните покрайнини.

Допълнителни указания

1. Българските знамена, както и изцяло черните без надписи, са единствените знамена, които ще бъдат носени на шествието и които ви приканваме да взимате с вас. Знамена и транспаранти на организации, партии и приятелски кръгове, които нямат общо с темата, за която се събираме, няма да бъдат толерирани.

2. Самоволното фотографиране и снимане с видео камери е изрично забранено. Проявата ще бъде снимана от наши медийни активисти, а материалите ще бъдат качени по-късно в страницата и ще бъдат достъпни за всички. В крайна сметка целта ни е да почетем Владо Черноземски, а не да си правим снимки за различните социални мрежи.

За шествието ще има организирана група от Пазарджик , която ще уточним как ще пътува след като разберем точната бройка на желаещите, които могат да се запишат на ел. поща: bnspazardjik(@)abv.bg

Организирана група ще има и от София, а желаещите да се запишат могат да го направят на тел. 0888567687 или на ел.поща bns(@)mail.bg

За тези, които искат да почетат с нас паметта на героя, но пътуват от други краища на България, сме организирали и втори сборен пункт в 11 часа на разклона за Велинград, който се намира близо до град Септември! От там автомобилната колона ще се насочи към родния град на великия Българин!

Ще се видим на 10-ти октомври от 12:00 часа във Велинград

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
X