Чествания и възпоменания

Почетохме Владо Черноземски във Велинград

По традиция, членове и симпатизанти на Български Национален Съюз отбелязаха годишнината от подвига и геройската смърт на Владо Черноземски с поклонение до родното му място във Велинград. Церемонията се проведе на 12 октомври от 12:00 часа на паметната плоча, поставена в чест на героя. За събитието се събраха националисти от София, Пловдив и Пазарджик. Освен активисти на БНС, участие взеха и представители на Бял Фронт и “Кръв и чест”. 

Церемонията започна със слово на Цветелин Пенков от софийската организация на БНС. Речта му бе посветена не само на Черноземски, но и на упоритата борба на нашите предци, съумели да изградят една изключително мощна организация като историческото ВМРО. Организация, която трябва да е пример и за днешните националисти, както трябва да са пример и самоотвержените борци за българщината, като Владо Черноземски. 

След Цветелин Пенков говори и Пламен Димитров, водач на БНС за София. Той продължи, като припомни за тежките условия, в които предците ни са се борили, за ужасите и жестокостите, извършени от сърби и гърци, срещу сънародниците ни, попаднали под тяхна власт. Въпреки постоянната опасност и системните репресии, борците от националноосвободителното ни движение съумяват да създадат организирана сила, която започва да въздава справедливост, отмъщавайки за хилядите невинни жертви. В инструмент на тази правда се превръща и Владо Черноземски, който с цената на живота си наказва един от най-големите врагове на народа ни – сръбският крал Александър Караджорджевич. Днес ние като националисти, сме длъжни не просто да помним тези подвизи на предците ни, но и да продължаваме тяхното дело за опазване на българщината и бъдещето на народа ни. И когато мислим, че срещаме трудности, то трябва да си припомняме жестоките условия, в които те са се борили и са успявали, заради силата на волята си.

В края на събитието бе поднесен венец на паметната плоча на героя, а присъстващите паднаха на колена за минута мълчание в почит на Владо Черноземски и на безбройните герои, дали живота си за доброто на нашия народ.

Подобни статии

Един коментар

  1. Да сте живи здрави момчета! Слава Богу, че ви има. Вие сте последната ни надежда!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
X