Чествания и възпоменания

Почетохме Владо Черноземски във Велинград

По традиция, членове и симпатизанти на Български Национален Съюз отбелязаха годишнината от подвига и геройската смърт на Владо Черноземски с поклонение до родното му място във Велинград. Церемонията се проведе на 12 октомври от 12:00 часа на паметната плоча, поставена в чест на героя. За събитието се събраха националисти от София, Пловдив и Пазарджик. Освен активисти на БНС, участие взеха и представители на Бял Фронт и “Кръв и чест”. 

Церемонията започна със слово на Цветелин Пенков от софийската организация на БНС. Речта му бе посветена не само на Черноземски, но и на упоритата борба на нашите предци, съумели да изградят една изключително мощна организация като историческото ВМРО. Организация, която трябва да е пример и за днешните националисти, както трябва да са пример и самоотвержените борци за българщината, като Владо Черноземски. 

След Цветелин Пенков говори и Пламен Димитров, водач на БНС за София. Той продължи, като припомни за тежките условия, в които предците ни са се борили, за ужасите и жестокостите, извършени от сърби и гърци, срещу сънародниците ни, попаднали под тяхна власт. Въпреки постоянната опасност и системните репресии, борците от националноосвободителното ни движение съумяват да създадат организирана сила, която започва да въздава справедливост, отмъщавайки за хилядите невинни жертви. В инструмент на тази правда се превръща и Владо Черноземски, който с цената на живота си наказва един от най-големите врагове на народа ни – сръбският крал Александър Караджорджевич. Днес ние като националисти, сме длъжни не просто да помним тези подвизи на предците ни, но и да продължаваме тяхното дело за опазване на българщината и бъдещето на народа ни. И когато мислим, че срещаме трудности, то трябва да си припомняме жестоките условия, в които те са се борили и са успявали, заради силата на волята си.

В края на събитието бе поднесен венец на паметната плоча на героя, а присъстващите паднаха на колена за минута мълчание в почит на Владо Черноземски и на безбройните герои, дали живота си за доброто на нашия народ.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
X