Протести и акции

Варна без бунището Максуда – хронология на събитията

Инициативата на националистите във Варна срещна широка медиен отзвук. По голямата част от печата, електронните медии, информационните агенции, радиата и телевизиите отразиха старта на кампанията, нейната идея и обществената й цел.

Александър Борисов в участие в ДАРИК пряко нападна лидера на ДПС-Варна, че манипулира и контролира циганския вот в Максуда и заяви, че службите имат информация за това.

Един ден след това МВР стартира спец. операция за проверка на документите на циганска фондация, чиито доскорошен председател е бил именно лидерът на ДПС-Варна – Янко Станев. Проверените документи в канцеларията на Община Варна са били свързани с програми за интеграция на циганите.

Няколко дена след това ВиК, заедно със специализирана охрана от МВР осигури поетапно спиране на водоснабдяването в Максуда, поради неплатени сметки, което е прецедент за мястото.

В разгара на кампанията се появи и президентът Георги Първанов, който премина заедно с кмета покрай шатрата на националистите. Минути след това е заявил, че в града се водела „кампания по очерняненто“ на господин Кирил Йорданов – кмет на Варна, която е свързана с предстоящите местни избори.

Подписката продължава до 16-ти май, а във вторник националистите ще я връчат на господин Кирил Йорданов и общинския съвет със съвет за моментално премахване на незаконното гето.

Какви ще бъдат действията, ако те не се съобразят с исканията на националистите в града ще се разбере във вторник.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
X