Спортни мероприятия

Бяла Слатина – арена на бойните действия

На 8-ми ноември, неделя, се проведе „Еърсофт“ игра в град Бяла Слатина. Основни организатори на мероприятието бяха БНС – София и БНС – Бяла Слатина. Софийската организация осигури материалната част, а момчетата от Бяла Слатина, като домакини, трябваше да запишат желаещите да участват и да определят мястото за провеждане на играта. Участниците бяха главно от приятелския кръг, членове или симпатизанти на Български Национален Съюз/ГВАРДИЯ.

Часът на срещата беше 12:00, а мястото – хан „Бяла Слата“. Всички участници бяха точни, включително и гостите от София, които трябваше да изминат 150 км и да дойдат навреме за събитието. Съратниците от двете организации се запознаха помежду си, обмениха взаимно задоволство от самата среща, след което поеха към първата карта на „бойните действия“, а именно боровата гора над тренировачното игрище по футбол.

Преди самата игра момчетата от града запознаха останалите участници с района, а Любо от БНС – София проведе задължителния инструктаж за работа с оръжията и избра стратегия на първите сражения. Сформираха се два отбора, които трябваше да тръгнат от определени срещуположни точки един към друг и срещайки се да завоюват поставеното знаме на БНС в средата между тях.

Изиграни бяха няколко игри по тази стратегия, след което бойците пренесоха бойните си действия на втората карта. За крепост беше определен паметника „Перката“, като единия отбор, тръгвайки от базата (първата карта) трябваше да щурмува крепоста, да завоюва и вземе знамето и да се върне обратно с него в базата, а другия отбор да охранява района и знамето и да цели отблъскване на врага. За успеха на всеки от отборите от голямо значение беше добре построената тактика в самата мисия. Отборите на няколко пъти си размениха ролите на нападатели и охранители. При нападението трябваше да се направи план за действие и да се избере маршрут, по който да се стигне до врага от всички страни. При охраняването на крепоста и знамето стражите се разделиха на постове и всеки пост охраняваше дадена зона и целеше да не допуска проникване на противниковия отбор.

Към 16:00 часа сраженията се преустановиха поради напредващото време. Гостите от БНС – София ги очакваше път обратно към дома. Въпреки това националистите отделиха час време за да направят обзор на деня и да си разменят няколко думи докато хапват и почиват от играта. Момчетата от БНС – Бяла Слатина изказаха огромното си задоволство от играта и срещата с централното ръководство, което всъщност беше и главната цел на самото мероприятие. Първата крачка към утвърждаването и по-нататъшното развитие на местната организация беше направена.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button