България

Българите не коленичат

С подновяването на футболното първенство през последните дни под този достатчно красноречив лозунг беше проведена акция на редица български стадиони. Нейната цел преди всичко е да покаже ясно на цялото общество, че глобалната зараза на политическа коректност и мазохистичното раболепие да подвиеш крак пред всяка чужда идеология са неща, които са трън в очите на нормалните българи.

Въпреки всичката помия, която през годините е излята по адрес на хората, които посещават стадионите, точно там е един от последните бастиони на свободно мнение, патриотизъм и готовност за съпротива срещу всичко негативно, което застрашава България и Европа. Не случайно редица наболели въпроси на нашето време получават остра реакция и критика точно от стадионите, където хората по правило са по-темпераментни.

Всички станахме свидетели през последната една година как любим на милиони спорт бива експлоатиран за налагането на поредната антинационална идея. Дали чрез коленичене или чрез цветовете на дъгата, идеята на нашите врагове е една и съща. Да ни видят поробени и капитулирали в техния нов свят на абсурда. Като българи обаче, ние носим дълг не само към настоящите и бъдещите поколения, но и към героичните ни предци, а какво са казали те по този въпрос?

“Аз, Васил Лъвский в Карлово роден,
от българска майка юнак аз роден,
не щях да съм турски и никакъв роб,
същото да гледам и на милий род.”

Васил Левски

“Вървете! Да мрем!
Ставайте, робове! Аз не щъ ярем!”

Иван Вазов за Георги Бенковски и героите от Априлското въстание

Затова няма нужда да бъдем излишно многословни. Примерът на дедите ни задължава! Който иска да си слага сам ярем, но БЪЛГАРИТЕ НЕ КОЛЕНИЧАТ!

Поздравяваме всички участвали в акцията (Берое Стара Загора, Ботев Пловдив, Левски София, Локомотив Пловдив, Локомотив София, Миньор Перник, Нефтохимик Бургас, Спартак Варна, Хебър Пазарджик), като призоваваме всички останали агитки да се включат в нея в идните мачове. Въпреки съперничеството между отбори и фенове, всички преди всичко сме българи и като такива сме длъжни да защитим родината си от всяка една опасност – без значение зад колко лъскава опаковка се крие!

Подобни статии

Коментара

 1. Здравейте, БНС!
  Позволете ми да задам един риторичен въпрос по темата.
  Трябва ли ние, българите, да накараме черните потомци на негроидния башибозук да коленичат пред жертвите в Батак, по тази логика! Ето я картината на руският художник Константин Маковский, рисувана по детайлни разкази на очевидци, че тогава е нямало видео, а фотографията е била крехка, бавна и скъпа. Чие лице виждаме да се гаври с българка в черквата?

  https://images.app.goo.gl/W6MG8Ce14bRk328s6

 2. Няколко неща не ми се връзват тука.

  “Целта ни в Българско е братство с всекиго, БЕЗ ДА ГЛЕДАМЕ НА ВЯРА И НАРОДНОСТ” – Васил Левски (понеже нали си падаме по родолюбиви цитати)

  “Цигани! Цигани! Цигани! / Турците! Турците! Турците!” – буквално всяка футболна агитка в България по адрес на противника

  “Стадионите са един от последните бастиони на свободно мнение, патриотизъм и готовност за СЪПРОТИВА СРЕЩУ ВСИЧНО НЕГАТИВНО” – цитат от изявлението на агитките (аз съм в шах)

  Ха сега, де? Последно, съпротивляваме ли се срещу всичко негативно, или само срещу НЯКОИ негативни неща, според както ни отърва? И тоя Левски голям евролиберал нещо го е раздавал! Какви са тия равенства между народи, раси и вероизповедания!? Откадя-накадя ве?

  Да не се правим на луди, а? Искате хвърлянето на банани към черни играчи на терена и издаването на маймунски звуци откъм трибуните да мине с махване на ръка. Това искате. Не искате свобода и равенство. И хайде да не се правите на загрижени за негативните неща, които застрашават Европа, щото европейците като ви кажат истината, че сте аборигени, веднага изведнъж стават лошите джендъри, дето ни налагат опасната си идеология в разрез с традиционните български ценности.

  И последно – българите не коленичат, освен по 5-6 пъти годишно на национални празници, нъл? 😉

  1. Факт е ,че Левски дали сляпо или осъзнато е вярвал в либералните идеали идващи от френската революция(с право презирана от французите до 19-ти век).
   Само ,че като всички либерали и Левски е идеологичен лицемер. Говори за братство и равенство, че всички ще са равни независимо от религия или произход, а се разхожда само из селата и градовете където българите християни пребивават. И ги кара да се кланът в библията в името на освобождението на своите братя българи.
   От тази гледна точка аз съм против използването на Левски в националистическа пропаганда. Един вид авто-гол. Нещо което вие правилно напипвате.
   Още повече не виждам защо Левски трябва да е така обожествяван и идеализиран при условие ,че въстанието и организацията се проваля а и той сам загубва живота си. Все казвам ,че е интересно как всички национални герои които ни се позволява да възхваляме ….или са либерали, или масони или комунисти. Левски е поне две от тези неща.

 3. Виждам, че въпросните гореподписали се радетели за свободата и равенството всъщност изобщо не ги е еня за свободата на словото, след като предишният ми коментар бе тъй безцеремонно затрит, въпреки че 1) беше строго по темата 2) не съдържаше нецензурни обиди или лични нападки и 3) съдържаше аргументирана позиция, чийто единствен недостатък беше, че не съвпада с изказаната в статията. Същевременно коментари, съдържащи език на омразата, биват оставяни да се мъдрят на тази страница, което е доста показателно за това доколко всъщност сте за (цитирам статията) “съпротивата срещу всичко негативно”.

  1. Здравейте Съби,

   В отговор на тази нападка: коментарът Ви не е изтрит. Всички коментари минават ръчно одобрение и затова може да се получи забавяне. Наистина първият коментар е по темата, не съдържа обиди или лични нападки и съдържа аргументира позиция, но не добре аргументирана.

   В случая говорим за организирана и обща позиция по належаща тема – колениченето в началото на мачовете, това че някакви отделни хора от агитките наричат някого циганин или турчин и той се обижда, си е негов проблем и няма нищо общо. Първо турчин и циганин не са обиди, а национални или етнически принадлежности. Ако нарека някой дебел, това е обида, но трябва ли да бъде забранявана такава дума? Или всички дебели трябва да се обиждат. И да, хората от агитките имат възможност и желание да се съпротивляват против всичко негативно. Няколко примера: забраната за Луковмарш (почитане на национален герой), пропагандирането на гей прайдове, колениченето в началото на мачовете. Да имаш възможност организирано да изразиш позиция, те прави свободен. А свободата на словото е нещо съвсем различно – това е да можеш да критикуваш управляващите.

   Ако постоянно забраняваме обидите, обидните думи хората ще намират други, с които да обиждат. Така никога няма да има край.

   Това да не коленичиш заради нещо, с което ти, народът ти, историята ти нямат нищо общо, не може да бъде сравнено с почитането на хората, заради които може да се наречем българи, хората, които са ни дали причина да се гордеем от произхода си. Ние сме били поробени, реално ако следваме примера на Англия и САЩ, трябва в Турция да се коленичат преди всеки мач в знак на съпричасност с нас, те правят ли го?

   1. Въпросните скандирания са изрично предназначени за обида, което е показателно. Това, че вие се правите, че не са, също е показателно.
    Уж се противопоставяте на всичко негативно, а си затваряте очите за просташките изцепки по стадионите и даже ги третирате като свободомислие, вместо да ги наречете с истинското им име – проява на примитивизъм.

    Българите не коленичели. Освен по 5-6 пъти годишно на национални празници. Но то си е в знак на признателност към таквиз комунисти като Левски, които изглежда са се борили всички да са свободни и равни и да живеем в свят, лишен от опасен за България и Европа негативизъм. Е, някои май са по-равни от други. И някои форми на негативизъм са окей, стига да са от наш’те. Тъй е някак по-традиционно, по български. Ний сме свободни да бъдем кретени и никой не може да ни каже копче. Ония джендъри в Европа могат да го духат и толкоз. А за лицемерието в цялата тая работа… ъ… ко речи? Някой каза ли нещо? Освен Левски, де.

    Въпрос. Ако вместо коленичене специално за българите като знак срещу расизма се въведе да речем оригане или секнене на носа, дали щяхме да сме окей с тоя ритуал? За един традиционен българин питам.

    1. Шаби…аааа Съби да кажа де,защо толкова те притеснява колениченето пред някакви си индивиди,които никога не са живели по тези населени места?Понеже си много политкоректен и либерален,защо не накараш всички цигани,да коленичат където ги видиш в памет на всички старци,които убиха за дребни суми?Заради колениченето пред разни хора сега си се родил ти.Ако майка ти не беше коленичела където не му е времето сега нямаше да има грещки,като теб,Шаби…ааа Съби де.

 4. Агитките трябваше да протестират още като почнаха да вкарват чужденците в клубовете. Всеки играч от чужбина заема мястото на едно българско момче което се бъхти и гради мечти, а накрая собствените му треньори го пренебрегват за някой африканец.
  Агитките трябваше отдавна да обърнат гръб на тея клубове, най-вече на спорта като форма на забавление и да пренасочат енергията си другаде.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button