Международна дейност

Делегация на БНС участва в европейският конгрес “Борба за Европа 2024”

На 18 май край немския град Ешеде младежката организация “Млади Националисти” (Junge Nationalisten) към партия “Родината” (Die Heimat) организира международен конгрес, в който взеха участие националисти от редица европейски страни, включително и делегация на Български Национален Съюз. Целта на инициативата бе да събере представители на младежките организации на различни национални движения в Европа, които да обменят идеи и опит. 

Самото пътуване до Германия бе възможност за нашите млади представители да посетят някои от местата, дълбоко свързани с общата ни европейска история и култура. То започна на 16 май от София, като делегацията пое на път с кола. Първата спирка по маршрута бе чешкият град Бърно. За малкото време там групата успя да посети катедралата “Св. Петър и Павел”, до която е издигната статуя на Св.Св. Кирил и Методий, Градската часовникова кула, площада на Свободата и някои от любимите места на “бащата на генетиката”, известният австрийски биолог и монах-августинец Грегор Мендел, направил знаменитите си открития именно в този град.

На 17 май, рано сутринта, младите националисти потеглиха за Германия. Но преди да достигнат крайната цел те имаха възможност да посетят историческия комплекс в немското селище Вевелсбург и едноименния замък, издигнат преди повече от 400 години. Те се запознаха със средновековната му история, посещавайки и музея към него.

На път за Ешеде, което се намира на 60 км. североизточно от Хановер, българската делегация получи обаждане от водача на “Млади Националисти”, Себастиан Вайглер, който ги предупреди за поредния полицейски произвол, инспириран от лявата власт в Германия. В случая пътя към мястото, определено за срещата край Ешеде бе блокиран от полицаи. Освен тях, фотографи на крайнолевите екстремисти от Антифа също сновяха в гората около голямата ферма, собственост на партия “Родината”, която бе предвидена за провеждане на самата конференция. Без да се притеснява от тази показност на сила, нашата делегация премина през щателната полицейска проверка. Няма да е преувеличено ако кажем, че полицаите демонстративно провериха всичко – от най-малкото станиолче в колата до последното бельо в багажа. Съвсем очаквано, не откриха нищо незаконно и нередно и върнаха всичко по местата му. Междувременно един от водачите на партия “Родината”, Клаус Кремер, дойде да посрещне българите, които в този момент бяха обградени от кордон полиция и предаваха документите си за самоличност за проверка.

В крайна сметка всички делегации преминаха през тази абсурдна и демонстративна полицейска барикада и на 18 май, събота, започна международната конференция. Тя обаче не премина безпроблемно. Още по време на закуската, която германските домакини бяха започнали по стара традиция с молитва, над лагера се издигна кран. Оказа се, че съоръжението е наето от немските Антифа, с намерение да заснемат лицата на участниците. Целта на левите лумпени е впоследствие да ги идентифицират и да тероризират работодателите или учителите им, за да ги принудят да уволнят националистите от работните им места или съответно – да ги изключат от учебните заведения. Практика толерирана от левичарските правителства в Германия. Това принуди германските националисти и някои чуждестранни делегати да носят маски в двора на фермата и при палатковия лагер, но не притесни българската делегация, тъй като в България тази лудост на лявата “демокрация” все още не е навлязла. Из цяла Европа, до ден днешен, улиците не принадлежат на крайнолевите лумпени. Но, уви, в Германия политическата власт всячески толерира и подпомага тези дегенерати.

След закуската се даде начало на конференцията. В нея, освен БНС, взеха участие и нашите съратници, част от Съюз “Крепост Европа” – френската партия “Националистите” (Les Nationalistes) и унгарските ни съратници от “Легио Унгария” (Legio Hungary). Сред другите европейски движения, поканени от домакините бяха представители на Испанската Фаланга, британската партия “Родината” (The Homeland Party), гръцките националисти от ProPatria, както и представители от Сърбия. Представянията на организациите и речите бяха разделени на две части, като конференцията бе открита от Клаус Кремер и закрита от Себастиан Вайглер. На всяка една делегация бе връчен и плакет, в знак на благодарност и надежда за бъдещо плодотворно съратничество, от името на “Млади Националисти” (Junge Nationalisten) и “Родината” (Die Heimat).

Борис-Михаил попТодоров говори от българска страна, като представи в рамките на 15 минути дейностите, целите и постиженията на Български Национален Съюз. За провеждане на успешното изложение, той получи помощта на двама свои съратници – Димитър Димитров, който превеждаше от английски на немски език, и Тодор Щраков, който състави визуалната презентация, прожектирана на място. Освен ръкоплясканията и комплиментите в края на речта от всички представители, попТодоров получи бурни овации след като произнесе думите: “А в края на миналата година, както може би някои от вас вече знаят, успяхме да премахнем най-големия паметник на Съветската армия в България.”

В края на първата част бе осигурена и музикална програма с участието на немския музикант Фил от групата FLAK. Уви, въпреки прекрасното изпълнение и чудесната атмосфера, по средата на неговото участие в залата нахлуха въоръжени полицаи с няколко представители на общината, които прекратиха концерта и наредиха да се излезе навън, за да претърсят помещенията за евентуални “нацистки материали”. След като нищо подобно не бе открито, трябваше да се измисли друга причина за произвола на властите. Така се оказа, че проблемът бил, че фермата, която е частна собственост, според тях нямала право да превръща хамбара си в помещение за масови мероприятия. Немската полиция, инструктирана от правителството, бе намерила малка вратичка в закона, която да използва срещу националистите в Германия, за да опита да ги сплаши. Но тези хора не се плашат лесно. След като бюрократите видяха, че не могат да спрат пламъка в сърцата на хората се почудиха какво още може да измислят. Не се поколебаха да прибегнат дори до най-абсурдните идеи. Така влязоха в тоалетната на фермата и заявиха, че според тях водопроводните тръби може би не са прекарани по изискванията на закон, заради което ще се върнат с водопроводчици и инспектори. Тръгнаха си, след едночасово претърсване на помещенията и редица заплахи, без нищо. След което конференцията продължи. 

Втората част премина безпроблемно и след всички представяния и речи дойде време за неформалната програма – вечеря, боксови двубои и втора музикална част за финал.

Българската делегация успя да покаже на какво е способна организацията БНС, на какво ниво са нейните младежи, заздрави стари и установи нови ползотворни контакти с други млади националисти от цяла Европа. На 19 май, след официалните фотографии и след закуската, нашите представители потеглиха обратно за Бърно, а на 20 май през нощта се завърнаха в София.
От БНС отправяме благодарности на домакините от “Млади Националисти” (Junge Nationalisten) и “Родината” (Die Heimat). Въпреки пречките създавани от властта и крайнолевите лумпени “папараци” от Антифа, гостите не почувстваха нито за момент несигурност или липса на нещо. Благодарим и на нашите съратници от цяла Европа. Защото бъдещето ни принадлежи!

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button