Международна дейност

Европейска вечер на бойните спортове в Унгария

На 6 Май в Унгария се проведе турнир “Европейска вечер на бойните спортове” (European fight night), събрал националисти от целия континент. Той бе организиран от нашите приятели и съоснователи на “Крепост Европа” – Legio Hungaria (Легион Унгария). Съорганизатор на събитието бяха нашите германски и френски съратници от KDN (Kampf der Nibelungen) и Pride France. Турнирът се състоя в няколко двубоя по правилата на ММА, К1 и бокс. Участие взеха бойци от над 12 европейски нации, сред които Германия, Унгария, Франция, България, Чехия, Гърция, Румъния, Италия, Испания, Швейцария, Швеция и Финландия. От България имаше двама участници – Тодор Щраков от Български Национален Съюз и Д. А., представящ привържениците на Левски София. 

За съжаление, но и съвсем очаквано, организацията не мина и без проблеми от страна на унгарските власти. Реалната причина за това бе политическият натиск от страна на левичарското правителство в Германия и абсолютно невярната информация подадена от немските институции, че на събитието ще присъстват екстремисти издирвани от закона. След като унгарските власти се поддадоха на натиска, вечерта преди турнира се разбра, че полиция е посетила собственика на залата, в която трябваше да се проведе събитието. След сплашване, че ще се извърши антитерористична операция, задържания, обиски и данъчни проверки на дейността на залата, собственикът се отказа от уговорката си с организаторите. На косъм бе събитието да пропадне, но благодарение на бързата реакция на националистите от Легион Унгария бе намерено ново място извън града, където бойната вечер да се проведе.

В деня на събитието десетки автобуси и коли на полиция и жандармерия бяха отцепили целия район, като то бе прекъснато, за да се проверяват лични карти и документи. Буквално всички над 400 присъстващи бяха проверени. Съвсем очаквано, оказа се че никой от тях не е издирван от закона екстремист. Полицията се увери и че на самото събитие не се случва нищо незаконно и няма причина то да бъде спряно (каквато формация бе подадена от немска страна). Така, макар и с голямо закъснение, то продължи.

Междувременно се разбра, че немските власти сериозно са се мобилизирали да провалят събитието, налагайки и доста съмнителни като легитимност мерки в самата Германия. В деня преди турнира на над 200 националисти са издадени забрани за напускане на Германия. Това също наложи промени в програмата на “Европейска вечер на бойните спортове”, тъй като сред възпрепятстваните имаше хора ангажирани с организацията и бойци. Тези действия на унгарските и немски власти ясно показват, че освен в Западна Европа и в страни, които се управляват от “консерватори” като Орбан, националистите отново са репресирани.

Въпреки репресиите и проблемите, всичко мина по най-добрия възможен начин, предвид обстоятелствата. Успяха да се проведат всички предвидени 16 срещи, макар и с някои промени. От България пристигнахме голяма група, за да подкрепим нашите бойци. Поради промените Тодор Щраков се би по правилата на К1, въпреки че трябваше да участва в ММА битка, за каквато се беше готвил. Независимо от това, той излезе на ринга и се представи много достойно. Двубоят беше един от най-зрелищните за цялото събитие. Съперникът на Тодор бе от Legio Hungaria и също се представи отлично. За съжаление нашият боец загуби срещата, но само с 1 точка разлика. След края на битката двамата се снимаха с българското и унгарското знаме, показвайки братството между европейските народи и защо трябва да работим заедно за бъдещето на нашите нации и континент.

Другият български боец Д. А. се изправи срещу доста по-опитният от него Томаш от Pride France в главната битка на “Европейска вечер на бойните спортове”. Въпреки че загуби след съдийско решение, Д.А. бе повече от равностоен противник на французина и успя да спечели овациите на феновете.

“Невъзможното, това е единственото нещо което си струва да се прави” – с този цитат на известният унгарски писател Бела Хамвас може да се обобщи борбата на европейските националисти. А провеждането на “Европейска вечер на бойните спортове” бе един от примерите, как невъзможното се постига, когато има воля. Въпреки опитите за сплашване, въпреки репресиите, въпреки всички проблеми. Да изразяваш убежденията си и да осъществяваш дейност, дори когато целият държавен апарат се опитва да ти попречи, това е да постигаш невъзможното. Такива трудности само ни мотивират още повече да продължаваме да се борим за нашите нации и Европейската цивилизация. А репресиите ни показват, че сме на прав път.

Събития като това доказват защо трябва националистите да работят заедно на европейско ниво. Защото единението ни прави силни и е пътя към спасяването на нашия континент, народи и цивилизация.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button