БНС

БНС с нов централен щаб

Български Национален Съюз вече официално е с нов централен щаб. Той се намира на улица Цар Симеон № 87 в столицата. За софиянци и хората, познаващи града, изборът ни може би изглежда странен. Защото от години районът около “Женския пазар” се слави като място, превзето от пълчища мигранти от Близкия Изток и Африка и тумби цигани, придошли от всички краища на страната. Един квартал, с красива архитектура в сърцето на столицата, от когото много българи избягаха. Едно място, носещо частица от стария дух на града, през което много хора избягват да минават вечерно време. Един пример за пълзяща негативна промяна и опит да ни се натрапят провалените западни модели, които създадоха зони непристъпни за местното европейско население в много от най-големите градове на континента. Нещо, което ние сме твърдо решени да не допуснем в нашата страна.

За това избрахме и това емблематично място за София, за да напомним, че България е дом на българите. И това, което желаем в нашия дом е сигурност, ред и спокойствие – неща, които нашето присъствие ще осигури. Вместо да допуснем този район да се превърне в гето, нашата цел ще е да го облагородим. Допълнителен символизъм в тази културна реконкиста носи и фактът, че мястото, което вече е наш щаб, бе наргиле бар, носещ звучното име “Баязид”. Вероятно кръстено на именно онзи Баязид, някога покорил Балканите с османските пълчища. В наши дни ориенталската Османска империя я няма, но България отново е на картата. Чисто символично днес в тази част на столицата ни, “Баязид” вече го няма, но там е централата на Български Национален Съюз. Защото ще си върнем своето, стъпка по стъпка, както са го правили предците ни. Като част от тази символика, избрахме и днешния ден – 18 юли – датата на която е роден Васил Левски, за да обявим официално новината.

Освен всичко – новият ни щаб е и по-голям, предлага повече удобства и ще провеждаме значително повече и по-често различни мероприятия, като прожекции на филми, публични лекции и др. За всички тях може да следите, както на страницата ни, така и в нашия Телеграм канал. За всеки, който желае да ни посети – редовните ни седмични събрания се провеждат всеки четвъртък от 19:30, а за останалите дни, през които ще има събирания, ще се обявява предварително.

Подобни статии

Коментара

  1. Искрено се радвам, от сърце ви поздравявам с НОВИЯ ЩАБ на БНС и ви желая да сте живи и здрави млади истински български националисти, защото докато ви има ще я има и България!
    Сполайте и САМО НАПРЕД!

  2. Преди не ми пукаше особено кои сте и какви сте, но след като се нанесохте на 30 сек. пеша от нас, трябваше да разгледам страницата ви по-обстойно. Като знам какви индивиди видях оня ден пред помещението, докато опушвахте квартала, ще има всичко друго, но не и спокойствие. Смяната от наргилета към БНС буквално е от трън, та на глог.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button