Протести и акции

БНС-Варна протестира

БНС-Варна се включи в протест против местните упрвляващи

Протестиращ

Протестът започна в 08:30 ч. на 07 май 2008 г. пред входа на сградата на община Варна. Групата на БНС-Варна го подкрепи, съвместно с природозащинтни, неправителствени организации. Внимание на протестиращите обърнаха само двама независими общински съветници и никой от така наречените опозиционни! Причината за протеста беше изсичането на половината здрави дървета в една от централните градини на Варна, между хотел „Черно море“, бившия ресторант „Севастопол“ и Икономическия техникум.

Тази поредна гавра с варненци, природозащитниците и изобщо с всеки нормален Българин беше извършена под натиска на известната варненска групировка „ТИМ“, за чиито интереси лобират всички съветници в общината. Бандитите и техните „роби“ (сред които са и повечето политици в България) премахнаха от новия градоустройствен план въпросната градина като зелена зона. След като изсякоха дърветата, остава да купят земята на безценица по познатата схема и да построят поредния бетонен боклук. Така във Варна тези дни за пореден път в България беше ударен шамар срещу справедливостта, а дори и срещу здравия разум!

Кметът – комунист и доказан хомосексуалист – Кирил Йорданов не благоволи да се яви пред своите избиратели, нямаше го и на работа, защото бил извън града. След час и половина чакане пред хората се принуди да излезе другото бившо комунистическо величие, бившият кмет на гр.Толбухин, бивш подсъдим заради свлачищата край Варна от Жан-виденовото време, бивш и сегашен главен архитект на Варна – Венелин Жечев.

След кратък опит да обясни абсурда, че това били сухи дървета, в краката му бяха хвърлени сурови клони, взети от местопрестъплението и той се оттегли под освиркванията на протестиращите! По-късно това митингът се прехвърли в района на градината, където продължи с дискусии и подписка (събраните подписи са вече около 8000).

Протестите във Варна продължават.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
X