Чествания и възпоменания

БНС/ГВАРДИЯ Кърджали почете 136 г. от смъртта на Левски

Младите националисти поднесоха венец и цветя на Паметника на Героя в града

Обесването на апостола

На 19 февруари се навършиха 136 години от гибелта на Васил Левски (Васил Иванов Кунчев), известен като Апостолът на свободата. Дата, която винаги ще си спомняме с тъга и дълбока скръб. На този ден намира смъртта си един истински Българин, революционер и национален герой. Апостола влезе в паметта на своя народ – той е примера на саможертва, човещина и нравствена чистота. В името на своята велика идея, Васил Левски се бе отказал от всички земни радости, с изключение на една – да се бори за свободата на България. И днес, след близо век и половина неговото име се мълви от уста на уста. Един велик човек, направил толкова за народа си, не само ще се помни повече от век, а нещо повече – никога няма да бъде забравен. Всеки Българин би трябвало да следва неговият пример – да дава всичко за Родината си. Гражданите на града, привърженици и членове на БНС/ГВАРДИЯ-Кърджали помнят подвизите на един от най-великите Българи. Личност като Дякона, здраво стъпила върху гранита на безсмъртието, все още не е намерила свое подобие. Ние от Български Национален Съюз/ГВАРДИЯ го вземаме за пример и продължаваме неговата идея – да се борим за България. Както е казал самият той:

“Ако спечеля, печеля за цял народ – ако загубя, губя само мене си.”

Мероприятието в памет на Васил Левски се проведе от 17:30 часа пред паметника на Апостола, до комплекс Орфей. Активистите от БНС/ГВАРДИЯ-Кърджали взеха участие в организираното от общината тържество, и с високо вдигнати ръце развяваха с гордост Българският трибагреник.

“След приключването на официалната част, ние поднесохме своите цветя пред Паметника на Апостола, заедно с признателни граждани от града.” – коментираха от Кърджалийската организация.

След края на поклонението националистите от Кърджали заявиха, че са радостни, защото въпреки дъжда, по-голямата част от гражданите на града са излезли да почетат паметта на великия Българин.

БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button