БНС

БНС/ГВАРДИЯ бойкоттира евроизборите

Български национален съюз/Гвардия с лидер Боян Расате ще бойкотира евроизборите, но ще се яви самостоятелно на изборите за парламент.

Гвардия 2009

Димитър Попов – председател на БНС/ГВАРДИЯ, аргументира тази позиция с целите и идеите, които си поставя партията.

„Винаги сме защитавали позицията, че първо трябва да бъдем Българи и после европейци. Ако вкараме депутат в ЕП, няма да помогнем много на България“, посочи Попов и допълни, че всички избрани до този момент в ЕП показват именно това – че не работят реално за интересите на Българския народ.

„Мисля, че позицията, която изразяваме е адекватна и наложителна“, допълни Попов и представи поименно с кратка биография членовете на предизборния щаб.

Лидерът на БНС/Гвардия Боян Расате коментира промените в изборното законодателство, гласувани преди дни от парламента. По думите му всеки един разбира каква е целта на „народните представители“ – „да се поставят в привилегировано положение спрямо новите партии, каквато е и нашата“, допълни Расате.

Лидерът на БНС каза още, че именно заради това партията му няма да прави безпринципни конюнктурни коалиции, които имат за цел единствено да се намърдат в парламента. Въпреки това Расате покани „неопетнени организации от целия политически спектър – както от ляво, така и от дясно” да подкрепят патриотите.

По думите му некомпрометираните си дават сметка, че в “днешното време е безкрайно глупаво да се делим на червени, сини, леви или десни“. Водят се различни разговори, но конкретни имена на партии или организации Расате не посочи. Той открои и трите основни стълба на кампанията – държавност, здравеопазване и образование.

„Винаги сме защитавали идеята на възстановяването на Българската държава, грижата за сегашните и бъдещите поколения, и образованието. Затова и нашето мото ще бъде: „20 години стигат, време e за обединение и разплата“, посочи Боян Расате.

Наши противници са всички управлявали и управляващи България до този момент.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж също

Close
Back to top button
X