БНС

Бити националисти ще съдят МВР

Боян Расате внесе във Военна прокуратура жалба срещу полицаите, които са го били

Боян Расате 3

Миналата седмица на 28 юни Боян Расате беше арестуван, докато наблюдаваше заедно с дъщеря си т. нар. „гей-прайд”. Припомняме, че униформени служители на МВР влачиха, удряха и ритаха Расате, след като не му позволиха да премине заедно с другите журналисти през подлеза на бул. „Евлоги Георгиев”.

Боян Расате допълни, че след като е бил натикан в полицейския джип, водача на автомобила се е обърнал и го е ударил с палка в лицето. Късно през нощта Расате беше освободен, след като му беше повдигнато обвинение за нарушаване на обществения ред и наложена парична гаранция от 500 лв.

„С нищо не съм провокирал подобно поведение от страна на полицията. За това искам онези, които превишиха правата си и ме удряха да бъдат наказани съгласно Закона. Това, което се случи на мен може да се случи на всеки, независимо дали е обикновен гражданин или журналист, защото тези хора нямат възпитание, а освен това са психически нестабилни и комплексирани.”

В своята жалба Български Национален Съюз настоява Военна прокуратура да се намеси, защото пребиваването на подобни лица в структурите на МВР компроментира полицията като цяло. Такива хора нямат право да се наричат защитници на обществото, защото самите те са престъпници, се казва още в жалбата на националистите.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж също

Close
Back to top button
X