Анализи

Атентатът в Нова Зеландия и патологичната българофобия на либералния Ганьо

Брентън Тарант, атентаторът от Нова Зеландия е посетил редица европейски и азиатски държави. На оръжията му има надписи на няколко езика, свързани с исторически събития и личности от цял свят и от различни времеви периоди. И между другото, през 2016 г. е пребивавал в Израел. В този ред на мисли, представяте ли си в Израел да се намери такъв чутовен олигофрен, които да се изтъпани пред някоя голяма медия и самодоволно да заяви – щом Тарант е идвал тук, то непременно причината да разстреля 49 души на другия край на света е посещението му в нашата страна, тук се е радикализирал – заради историята на страната ни, без съмнение някой местен го е настроил срещу исляма и ние всички като народ сме виновни за това. След което, това безумно изказване да бъде масово тиражирано и разни имбецили шумно да му пригласят и да си посипват главите с пепел. Не си го представяте, нали? Само, че нещо подобно се случва у нас и продължава вече няколко дни. Макар да съм голям противник на изказвания от рода на “това само у нас го има”, то в този конкретен случай май ще се окаже вярно.

Има един литературен образ, станал нарицателно за най-лошите черти, които се проявяват особено силно сред някои наши сънародници. Това е Алековият Бай Ганьо. У всеки народ има подобна прослойка хора, подобна мръсна пяна, подобни изплували нечистотии, носени от течението. Ние сме именували нашите ганьовци. Ганьовщината има много измерения и проявления. Едно от най-характерните е приспособимостта към политическата конюнктура. Днес немалка част от ганьовците са модерни либерали. Просто такива са тенденциите. Преди няколко десетилетия щяха да са (а някои са били) комсомолци и партийци, драпащи за по-висок пост в БКП. Дребни душички с огромни комплекси и още по-огромни претенции. Обичащи да си въобразяват, че са умни, красиви, въобще – елит. Много характерно за тях е, че независимо от нивото им на образование, винаги си остават прости и озлобени. Защото ганьовщината не изчезва с дипломата или титлата, а напротив – става по-арогантна. Подобни ганьовци са едно от най-страшните бедствия, връхлитали Родината. Такива хора може да определим и като една реална и доста по-гротескна версия на героите от “Криворазбраната цивилизация” на Добри Войников.

Тези дребни душички до толкова неистово желаят да са нещо, да са някакъв елит, че в желанието си да се разграничат от своите сънародниците, стигат до състояние на патологична омраза към тях и всичко свързано с тях – традиции, култура, история. Искат да са повече и си мислят, че като изберат нещо чуждо, това автоматично им дава някакво превъзходство (макар в действителност да е точно обратното). И това не е нов процес, такова отпадане на нездравите елементи от нацията ни е имало и преди. През Възраждането това бяха гръкоманите, например. В по-ново време тази отпадъчна маса съвсем естествено прегръща идеите на глобалните, антинационални идеологии – първо на комунизмът, а след това и на днешния неомарксистки либерализъм. Това са идеологии, които им позволяват да разгърнат и развихрят омразата си към народа. От своя страна, идеолозите и силите зад тези две течения използват тази комплексирана прослойка за да руши устоите на традиционното общество, държава и семейство. За да се срине всичко и да се конструира новият човек, според желанията на социалните инженери – едно тотално, антиприродно и античовешко безумие, водещо единствено до разруха и унищожение. Но такава е същността на всяка идеология, родена от омраза.

Повод за последният изблик на тази неистова омраза, дошъл от нашенските либерални екстремисти, бе именно атентата в Нова Зеландия. Трябва да им признаем нещо – необходимо е да си истински виртуоз на моралната изродщина, за да успееш да превърнеш един атентат на другия край на света в повод словесно да тричаш целият български народ и да обвиняваш, че кланетата извършени над нас и националните ни борби са причина за случилото се в Нова Зеландия. И това бе услужливо подето от плеядата полуграмотни журналисти, които до вчера не бяха чували нито за Булаир, нито за Фружин. Освен скоро да очакваме и призиви за затваряне на музеи, публично горене на исторически книги и забрана за изучаване на българската история.

Ясно е, че в тази постановка, никой не търси истината. Но нека все пак да кажем каква е тя. До нея не е трудно да се стигне. Освен ако не си либерален ганьовец. Ганьовеца по принцип не е много по проучването на фактите, отчасти защото живее с убеждението, че на него вече всичко му ясно. А в конкретния случай, просто защото търси повод да избълва поредната доза отрова срещу народа ни.

Ако някой искаше да разбере къде и как наистина се е радикализирал Брентън Тарант, първото нещо, което можеше да направи, е да погледне неговия манифест. Защото там самият той го обяснява. И не – не се е радикализирал, докато е бил на екскурзия в България и е научил за историята на страната ни. По собствените му думи – радикализирал се е във Франция заради действителността, която е видял там. Заради многобройните терористични атаки, извършвани от ислямски фундаменталисти в цяла Европа. Това са причините, които посочва.

А тази действителност е родена от усилията на либералните екстремисти, част от които са и нашенските им клакьори, съзиращи причината за действията на Тарант в тениска “България на три морета”. Светът, който те оформиха, създава терористи. Те превърнаха Европа в клоака, развъдник на радикален ислямски тероризъм. Част от последствията на тази трансформация са и действията на Тарант. Този двоен стандарт и тази безумна политика са причината. Кръвта на невинните е по ръцете на либералните чудовища, които не желаят да се откажат от унищожителният си експеримент и след всеки негов провал се опитват да го форсират още по-мощно.

Не бива да позволяваме на либералните екстремисти, изпълнени с омраза да менторстват, да поучават и да вземат връх. Защото това ще доведе до още по-голяма катастрофа и още повече кръв. Ако искаме да предотвратим вълна от насилие и разруха, тези индивиди трябва да бъдат изхвърлени и изолирани от всякакъв достъп до властови ресурси. А правителствата ни трябва да бъдат заставени да поемат рязка промяна в политическия курс.

Подобни статии

Коментара

 1. Ало-оооо,
  .
  Тайните служби и еничарите от Атлантоонанистическия съвет…
  .
  1. От коя държава ислямският терорист пристига в България… (Дубай)…през коя е минал (Израел) и в коя заминава (Турция)… и колко време се е биел за “Ислямска държава” в Сирия…?
  2. Колко мюсулмани бяха избити от “Ислямска държава” само в Сирия, където очевидно е воювал и този нещастник…??
  3. Изписани са само събития, където исляма е претърпял тежки поражения… Шипка, Булаир… За тези загуби може да отмъщава САМО РАДИКАЛИЗИРАН ИСЛЯМИСТ…!!!
  (…Откъде физкултурник от Нова Зеландия, изведнъж забогатява и тръгва на пътешествия по целият свят… и знае исторически събития непознати даже на днешни доценти по история…)
  .
  Защо не виждате ОЧЕВАДНАТА ИСЛЯМИСТКА ПРОВОКАЦИЯ…???
  .
  – Бенковски 1876 г. пали къщите им, за да радикализира българите… и това е ХРИСТИЯНСКИ РАДИКАЛИЗЪМ…!
  – Този новозеландски мюсулманинин-убиец е ГОТВЕН ЗА ТЕРОРИСТ… и избива мюсулмани, за да… радикализира останалите…!!
  – Това е ПСИХОЛОГИЧЕСКА операция на ГОЛЯМА ТАЙНА СЛУЖБА, с много пари и целта е конфликт на християните на БАЛКАНИТЕ с ТУРЦИЯ…!!!
  (…А случайно ли главният ни ходжа ни плаши с… гражданска война…!?!?)
  .
  – Да не забравяме, че “Голямата екскурзия” от 1986-9 г. беше организирана и управлявана от ПРОТУРСКА ПАРАВОЕННА ОРГАНИЗАЦИЯ… под командването на турски офицери – ДОКАЗАНО… и с нея бяха тероризирани 500 000 български мюсулмани…!
  .
  – Това е чист ИСЛЯМСКИ ДЖИХАДИСТ… и далеч не е първият, който убива мюсулмани…!!!
  .
  Впрочем забравиха… девиза на Атлантоонанистите..:
  – “Путин е виновен”…
  .

  1. Едно е сигурно, не си най умния представител на човечеството

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button