Чужбина

Антифашисти заличават националистически графити под полицейска охрана в Дортмунд

В ранното утро на 6 септември в квартала Дорстфелд на германския град Дортмунд започна една доста нелепа, но много показателна акция на местната власт и полицията, съпроводена от небивало медийно отразяване. Самото мероприятие – премахване на националистическите графити от квартала. Още по-нелепото в цялата ситуация е, че графитите са заменени с нови, а изпълнителите са крайно лява, антинационална антифа група, която извършва всичко под засилена полицейска охрана и в присъствието на редица местни политици.

Маскираните антифашисти ще подготявт за работа под масираната охрана на полицията в Дортмунд.

“Наци-зоната” Дорстфелд 

Това, което отличава Дорстфелд от много други квартали в Дортмунд е силното националистическо ядро и добре организираната местна структура на “Десните”. Кварталът е буквално крепост на германския национализъм. Това разбира се, бързо му спечелва прозвището “Наци-зона”, което левите с презрение употребяват по адрес на квартала. Вместо обаче местните националисти да влязат в обяснителен и оправдателен режим, както предполага левичарската тактика, те избират провокацията и възприемат това название на квартала като признание за успехът им срещу антинационалните сили. Така този жаргонен израз се налага като название на онази част от града, отстояваща немският му характер в условията на постоянен мултикултурен терор. Така се появява и сред националистическите графити, маркиращи пределите на квартала, обръщайки методите на левите срещу тях самите.

Каква е обстановката в самият квартал? Дорстфелд е може би един от най-спокойните и сигурни квартали на Дортмунд. Едно от местата, на които турските банди не си и помислят да продават наркотици. Пълна противоположност на зоните сборища на антифа екстремисти и мултикултурните квартали. Защото именно там процъфтява престъпност, проституция (за която принос имат и пловдивските цигани, заселили се в града), разпространение на наркотици, пиянщина и вандализъм. Всъщност националистите от Дорстфелд се ползват с уважението и подкрепата не само на етнически германци от града, но и на много от европейските преселници, живеещи в квартала, виждащи положителното влияние, което оказват. И тази подкрепа сме виждали с очите си, не само в ежедневното общуване, но и при полицейски репресии, по време на протести в квартала. Именно тогава, заселници от Източна Европа, подслоняваха активисти в домовете си, за да не бъдат арестувани. Всъщност, подкрепата за националстите от Дорстфелд е толкова голяма, че на местните избори “Десните” вкараха двама души в общинския съвет, а на предстоящият вот, шансовете за трети съветник са съвсем реални. И всичко това при положение, че срещу тях работи целият държавен апарат и полезните идиоти от антифа движението.

Премахването на графитите и подмяната им с нови, графити на “толерантността”, демонстративно изрисувани от лумпенизирани крайни левичари, е съвсем ясен символ на това, какво цели властта в Германия – премахването на германския характер на държавата и превръщането и в мултикултурен вертеп на разврат и престъпност. Защото точно това е резултата навсякъде, където е наложен този модел. И вместо да се признае поражението му, лудостта продължава с пълна сила. Само че и съпротивата нараства. А властите може временно да изтрият един графит, но духът на един народ и волята му за съществуване не могат да бъдат премахнати така лесно.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button