България

Алчни работодатели засилват геноцида срещу българите

Стряскащи данни бяха изнесени тези дни от Глобалния алианс за защита на детското здраве и естественото хранене в България. Според проучване на организацията, 19% от жените в България са уволнени, защото са забременели! Приблизително същия е делът и на майките, които заради неразбиране от страна на своя работодател са били принудени да прекъснат кърменето на бебето си и да се върнат на работа! Последното също не е за подценяване, тъй като има рискове сериозно да навреди на детското здраве.

Всеки от нас е наясно колко трудно се живее днес. Още по-трудно е, когато гледаш или очакваш дете или деца. А представете си, какво и е на една бременна жена, останала без работа в момент, когато най-много се нуждае от сигурен доход и подкрепа! Вместо да получи помощ и подкрепа и се създават купища проблеми и грижи. При това в момент, когато е важно да пази здравето си и да избягва стреса. Ако и доходите на семейството са ниски, то на практика, самото здраве и живот на детето се поставят на карта! И това, заради печалбарството на някой лумпенизиран егоцентрик, оказл се работодател, по стечение на обстоятелствата.

Подобни действия не само са неморални, защото се злоупотребява с беззащитни жени в момент, когато са най-уязвими. Те са и престъпни, защото при по-бедни родители, застрашават здравето и живота на децата. Но действията на подобни работодатели са престъпление, не само срещу личността на майката и детето ѝ. Те са престъпление и срещу нацията. Подобна практика, прилагана толкова масово, силно застрашава репродуктивните възможности на нацията! Ако една жена знае, че ще бъде уволнена ако забременее и ще изгуби доход, на който разчита за оцеляването си (да днес в България, хората са докарани буквално до оцеляване), то какъв е стимулът и да има деца? По своята същност, тези действия спомагат геноцида над българите!

Но защо се случва това? Кои са тези работодатели, които с алчността си нанасят такива вреди? И защо не им се търси сметка? За да отговорим на тези въпроси, трябва да се върнем малко назад във времето. Всичко започва с построяването на капитализЪма у нас от хора, верни на Партията. Заграбената народна пара е раздадена на различни измекяри и „наши хора”, създадени и формирани от БКП. Така бивши комсомолци, доносници, натегачи и ибрикчии, изведнъж стават бизнесмени и капиталисти от различен ранг – от дребни, до олигарси. Това са много от новите работодатели. Хора без трудов стаж, много от които само със средно образование, нямащи идея от това, как се прави бизнес. Малко по-късно, към тези редове ще се присъединят и мутри, легализирали бизнеса си. Тази шайка от видели се в пари полу-идиоти и откровени дебили, съобразно своите „морални” принципи, започва да прилага капитализма в най-дивашката му и хищна форма. Структурата на тези фирми и предприятия си остава чисто комунистическа – издигат се, не можещите, а подлизурковците и доносниците. След това навлиза и интернационалният едър капитал. Огромните наднационални корпорации, които спазват перфектно законите, там където има силни държави, се държат като експлоататори и колонизатори, там където държавнност, корупция и мафия са се сляли (в случая България). От ситуацията се възползват и по-дребни чужди експлоататори от съседни държави – всички знаем за робските условия в шивашки цехове, държани от гърци и други иноземци. Къде тогава е държавата? Ами държава, в истинския смисъл на думата, просто няма. Има я управляващата върхушка, раздала парите на „наши хора”,  създала мафията и вземаща тлъсти суми от чужди „инвеститори”. Тя няма да защити правата на българите, защото има сериозен финансов интерес от настоящето положение.

Тук трябва да кажем, че има и честни и почтени работодатели в България, които продължават да се борят с абсурдите на системата и които на пук на всичко, правят бизнес и създават нормални условия на труд за българите. Но за съжаление, най-вече и заради самата система, тези хора са значително по-малко.

Тук идва въпросът, какво да се прави? Единствената възможност за хората в такава ситуация е да се самоорганизират. Не е нещо, което става лесно или бързо, но друг път няма. Нормалните хора сами трябва да защитават интересите си организирано, защото друг няма да го направи. Както отрепките и престъпниците могат да се организират в групи по интерес, така трябва да го направят и всички честни и почтени българи. От това буквално зависи оцеляването ни. В някаква степен, това започва да се случва, но има още много какво да се желае. Преодолее ли се атомизацията и действаме ли единно и целенасочено, държавата отново ще се върне в ръцете на нацията и ще започне да функционира по предназначение. Тогава и децата ни ще са защитени и ще се радват на спокойно детство.

Най-голямото богатство на една нация са децата. И когато шепа лумпени и алчни безхаберници застрашават това богатство, а по този начин и самото бъдеще на нацията, идва момент, когато ще им бъде търсена сметка. И този момент е по-близко, от колкото предполагат. А най-строгите наказания, винаги са били за тези, които посягат на жени и деца.


Подобни статии

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
X