България

Абсурдите на запада – епизод пореден

Александър Антонов загуби титлата си от виртуалната игра на Висшата лига на Англия (Fantasy Premier League - FPL). Две седмици след края на сезона и триумфа на българина в сайта на играта се появи съобщение, че той е дисквалифициран.

Фентъзи премиер лига е игра, в която всеки може да влезе в ролята на треньор/мениджър на реалните футболисти от Висшата лига на Англия и печелейки точки след всеки кръг спрямо реалното представяне на спортистите се съревновава с останалите играчи. За изминалия сезон 19/20 българинът Александър Антонов спечели най-много точки и победи над 7 милиона и 600 хиляди играчи. Наградата му бе отнета от организаторите най-безочливо. Причината бе скрита в официалното им изявление. И нищо чудно – това, което се случи е пълен абсурд.

Нарушението на правилата е следното: в личен чат между близки приятели (друг е въпросът колко са му приятели изобщо), Александър се възмутил след поредния кръг на лигата от представянето на един от футболистите и го нарекъл “negar4e”. Футболистите биват обиждани постоянно и то публично – всеки запознат ще се съгласи. Но когато един българин е спечелил, нека да намерим нещо, заради което да му отнемем наградите. На въпроса дали сигналът за нарушение на правилата е дошъл от българин, той отвърна: “Да, разбира се, ние сме си такава нация”.

Чест прави на момчето, че когато му поискали обяснение не е отрекъл, а се е опитал да им обясни най-подробно, че не го е направил с цел да обиди някого, а по-скоро като шега между приятели. На подгласникът му, който получава наградата, дори не е обяснено как е станало така и той казва, че се радва, че е спечелил, но се надява да не е заради някаква глупост. За жалост – това е случаят.

Много е интересно докъде ще стигне западна прогресивна и мултикултурна идеология, щом дори личните съобщения стават обект на разследване? Свободата на хората става все по-ограничена, а живота заприличва на роман на Оруел. Санкциите за престъпмисъл и всевъзможни абсурди се утвърждават като норма. В тази светлина, лицето на един нов тоталитаризъм се откроява все по-ясно.

Подобни статии

Коментара

  1. Не виждам никакъв абсурд или нещо нередно. Тези организации са силно чувствителни на таз тема. В България дори циганите се наричат един други с обидното “манго”,но на запад тези неща не се толерират и съвсем логично са му я отнели. Няма какво да се вайкаме или тюхкаме, когато се е регистрирал се е съгласил със правилата на сайта. В това число и че ако използва негативни епитети срещу хора от другите раси, ще бъде санкциониран.
    И колкото да се измъква като казва “беше само шега братле”, всички знаем ,че когато кажем негър или негърче това не е похвала.

    1. И кое му е обидното на “негър”? Виж, африкански мангал е друга работа, но “негър” да е обидно – все едно “циганин” да е омраза. Абсурдът е именно, че са чувствителни, това е заради десетки години индоктриниране на културен марксизъм, мисленето им не зависи на разум, а на емоции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button