«

»

юли 05

Фейсбук кампания: „Да съберем 10 000 души в защита на националистите от Сандански!”Фейсбук кампания: „Да съберем 10 000 души в защита на националистите от Сандански!”

Кампанията в защита на националистите от Сандански, несправедливо обвинени за взрива пред клуб на „Евророма”, продължава. Момчетата, напълно неоснователно, все още са държани в ареста. От развитието на събитията до тук, можем да съдим,  че съществува опасност те да бъдат осъдени без наличие на реални доказателства, за нещо, което не са извършили. Това са безпрецедентни и недопустими политически репресии, на които трябва да се противопоставим. Днес са те – утре може да е някой от вас!

 Една от инициативите в тяхна подкрепа бе създадената във фейсбук група: „Националистите от Сандански са невинни – освободете ги!” . До момента групата е събрала близо 2400 души. Важно е обаче броят им да нараства непрекъснато. Минимумът, който трябва да се гони е 10 000 души.

Защо това е важно? Тази група не е създадена с цел да бъде просто израз на морална подкрепа към момчетата и техните близки. Да, това е важно и ценено от тях, но то не е основното. Тази група може да покаже реалната позиция на хиляди български граждани, по отношение на тази крещяща несправедливост. Когато броят им е значителен, никой няма да може да подмине мнението им. Дори част от тези хора да започнат да действат организирано в полза на момчетата – дали чрез протести, пращайки писма до медии или по друг начин, това ще привлече внимание и ще окаже натиск. Но дори с това възможностите на групата не се изчерпват.

Съберем ли този необходим минимум, всеки един от членовете на групата ще има възможност с един дребен, дори незначителен, еднократен жест, да окаже огромна помощ на момчетата. Какъв ще е този жест, ще ви съобщим веднага, след като успеем да съберем достатъчно хора.

Подкрепете ни – разпространявайте информацията! Да покажем, че българите могат да си помагат!

Присъедини се към групата ТУК!