«

»

ное. 26

Факелно шествие в Пловдив срещу Ньойския диктат

пл-23-11-2013На 23.11, за осма поредна година, стотици националисти отбелязаха годишнината от Ньойския диктат с траурно факелно шествие в Пловдив. Организатори на проявата са момчетата от „Клуб 28“ – Пловдив. По традиция членове и симпатизанти на Български Национален Съюз от цялата страна, също се включиха в шествието.

И тази година, стотици факли отново осветиха централните пловдивски улици, а възгласите на родолюбците огласиха града. Под звуците на барабани, колоните напредваха, предвождани от знаменосците и хората с трансперанти. Националната младеж на България за пореден път ясно заяви, че няма да се примири, докато историческите и съвременни несправедливости срещу народа ни не бъдат възмездени.

По традиция процесията завърши пред паметника на Гюро Михайлов, където речи държаха организатори и гости. Ораторите поставиха акцент, не само върху катастрофалните последствия от Ньойския диктат, но и върху съвременните беди, стоварили се над народа ни. Бе направена аналогия с погрома, предизвикан от този престъпен договор и днешната катастрофа, заплашваща Родината ни. В словото си, Пламен Димитров от софийската организация на БНС, предупреди, че страшното и лошото пред нацията ни тепърва предстои, защото няма изгледи провежданата от десетилетия политика скоро да се промени, а тя поставя на карта оцеляването ни като народ и държава. За да имаме успех в тази борба, трябва да разчитаме най-вече на собствените си сили и на сътрудничеството между всички национално здрави сили.

Не бяха забравени и нашите съратници от Сандански, станали жертва на жестоки политически репресии. Трансеранта с лика на четиримата националисти бе в челните редове на шествието, а в края на мероприятието, отново бе отправен призив всеки да им окаже подкрепа според възможностите си.

пл-03 пл-01 пл-02