«

»

юли 02

Утре разглеждат мярката за неотклонение на националистите от СанданскиУтре разглеждат мярката за неотклонение на националистите от Сандански

Благоевградската прокуратура  ще внесе утре искането за постоянен арест на набедените за взрива в Сандански момчета. Очакваше се това да стане днес, но бе отложено, поради „събиране на доказателства и изчакването на резултати от експертизи” по думите на окръжен прокурор Елка Атанасова. Повече подробности не се съобщават. За нас е пределно ясно, че подобни „доказателства” полицията няма, иначе до сега щяха да са гръмко обявени от физкултурника Цветанов. Нищо чудно в момента да тече фабрикуването им, а версията на обвинението да се достъкмява.

За момента, мярката наложена на нашите съратници е задържане за 72 часа. Срокът изтича утре вечер, до тогава прокуратурата трябва да внесе своето искане. На четиримата са повдигнати обвинения за извършване на общоопасно престъпление с общоопасни средства по член 333 във връзка с член 330, ал. 2, т.1 НК.

Припомняме, че се подготвя протест в тяхна защита, който ще се състои по време на гледане на мярката им за неотклонение. Когато имаме точна информация за часа, това ще бъде съобщено. За момента фейсбук групата в тяхна защита е събрала близо 1200 поддръжници.