«

»

февр. 15

Сидеров ще съди РасатеСидеров ще съди Расате

Жалба на аТАКАБоян Расате: Не ме вълнува. Сидеров е болен човек, трябва да се лекува.

Тези дни научихме, че Волен Сидеров за пореден път се е заканил да съди лидера на БНС/ГВАРДИЯ Боян Расате. Повод за раздразнението на председателя на коалиция АТАКА е предаването „Национална ГВАРДИЯ”, излъчено на 22.12.2008 г. Тогава гост на Расате беше бившият зам.-председател и бивш юрисконсулт на партия АТАКА, Антон Сираков.

Какво конкретно е подразнило Сидеров към момента не е ясно, но в писмото си до Балкан Българска Телевизия, депутатът иска запис на предаването, който „ще бъде използван за образуване на наказателно производство за осъществен от водещия квалифициран състав на обида, съгласно нормите на НК и НПК”.

„В същото предаване водещият Расате отправя нееднократно обидни и позорящи квалификации към мен, в качеството ми на председател на политическа партия АТАКА на парламентарната група на АТАКА” – се казва още в писмото на Сидеров до ББТ.

От БНС/ГВАРДИЯ потвърдиха за писмото, но казаха че не се притесняват. Расате сподели че всичко, което е казал за Сидеров е истина и няма да си вземе думите назад. „Жал ми е само за свестните и редови членове на АТАКА, които все още вярват на този мошеник” – допълни още той.