Чествания и възпоменания

Почетохме генерал Христо Чаракчиев с шествие в Севлиево

На 14-ти март, за трета поредна година, почетохме годишнината от рождението на генерал-майор Христо Чаракчиев, като взехме участие във факелното шествие за героя, организирано от нашите съратници в град Севлиево. Освен от представители на БНС – София, събитието на севлиевските националисти бе почетено и от членове на Национална съпротива и родолюбци от Габрово, Казанлък и Велико Търново. Въпреки проливният дъжд, третото шествие за Генерала бе и най-масовото до сега.

С патриотични възгласи и под строй, колоната на националистите премина през централните улици на града. Девойките, носещи венеца за героя бяха следвани от знаменосците, хората с транспарантите и факлоносците. Шествието предизвика интерес сред местните жители, като едни снимаха, а други ръкопляскаха на участниците.

Крайната точка в маршрута бе мястото, близо до някогашната къща на героя, на което предстои местните националисти да поставят плоча в памет на генерал Чаракчиев. В края на мероприятието пред събралите се, речи държаха Пламен Димитров от БНС – София, Благовест Асенов от Национална съпротива и представителя на националистите от Казанлък – Тодор Тодоров. След заключителни думи на Радко Радков от БНС – Севлиево и поднасянето на венеца, мероприятието приключи.

Още снимки от проявата – ТУК.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
X