Чествания и възпоменания

Отбелязахме Националният празник в Стара Загора

Вече се превърна в традиция да честваме Освобождението в Стара Загора, вземайки участие във възпоменателния марш, организиран от нашите приятели от СНЦ „Вярност“. Това е и най-голямата ежегодна проява на националистите от града, която привлича родолюбци от цялата страна. И тази година, стотици младежи се включиха в нея.

Факелното шествие този път бе с променен маршрут и започна от площада пред общината. Колоните на националистите преминаха през централната част на града и продължиха до мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора“. Там участниците се събраха за да чуят словото на организаторите. От старана на гостите, реч държа водача на БНС София, Пламен Димитров. С минута мълчание и поднасяне на венци, родолюбците почетоха паметта на българските опълченци, на руските, румънските и всички други войни, пролели кръвта си за Освобождението ни от кървавата турска тирания. Както винаги, така и тази година организацията бе на ниво и всеки взел участие в проявата, ще помни чудесната атмосфера и живият и непринуден дух на честването.

За съжаление дори и тази чиста патриотична проява не мина без опит за саботаж от страна на антибългарски кръгове. Дни преди провеждането на възпоменанието, някаква групичка от антинационално настроени човечета, титулуващи се „антифашисти“ охули с клеветническа декларация до общината организаторите на шествието и настоя за забраната му. Предлогът – било, забележете, фашистка, ксенофобска и реваншистка проява! Поредното доказателство, че зад етикета „антифашисти“ се крият едни от най-мерзките духовни нищожества, мразещи неистово собствения си народ. Достойни наследници на всички онези презрени предатели, клеветили и издавали българските възрожденци и борци за свобода на турския поробител. Само истински българомразец може да хвърля такива усилия за да пречи на будната българска младеж, която не иска нищо повече от това да види народа ни благоденстващ а страната ни силна, свободна и просперираща. Щом обаче враговете на българщината изпадат в такава ярост, значи пътят е верен!

 

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
X