БългарияЧужбина

Новините на Национална гвардия – 8.12.08

"Дойче веле": Гърция дискриминира Българското малцинство

Тези дни „Дойче веле” излезе с материал, в който се казва, че Гърция води асимилаторска политика в териториите, които е заграбила от България след Балканските войни от 1912-13 г. Там в Беломорска Тракия и Егейска Македония, гръцките власти и днес извършват репресии над местното Българско население, което наричат „Славянофонски гърци”.

Редица институции, църкви, училища, както и личните и фамилни имена, които напомнят за Българска идентичност, биват закривани или преименувани. Според „Дойче веле” такава асимилаторска политика е неприемлива, най-малкото, защото Гърция е член на ЕС.

До този момент, обаче официален отговор от страна на гръцките власти не е получен, може би защото днес България не е държава с авторитет и управниците ни не се интересуват от Българите в България, пък камо ли от Българите в Гърция. Казваме всичко това, защото ни е болно, когато отидем в Сандански или Петрич, и навсякъде по пътя, както и в градовете, срещаме рекламни надписи и табели на гръцки език. Казваме това, защото искаме да го знаете, когато отидете на почивка в Гърция или безгрижно танцувате сиртаки в някоя родна кръчма. Помнете, че в това време наши сънародници, Българи, са подложени на геноцид и асимилация от страна на официалните гръцки власти. Помнете, че България е в Мизия, Тракия, Добруджа и Македония. Така е било и така ще бъде.

В заключение към това можем да добавим само, че въпреки всички предатели и ширещия се национален нихилизъм, онова, което е наше не е забравено и когато му дойде времето ще си го поискаме обратно.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
X