«

»

юли 21

Неадекватното президентче ни въвлича в световен конфликт с непредвидими последствия

плевньоВ опита си да извърти поредното политическо фелацио на задокеанските си господари, президентчето на Републиката – Росен Плевнелиев, този път се увлече твърде много и с неадекватните си изказвания, на практика въвлече България в един опасен конфликт, с потенциал да разпали нова световна война.

Инфантилно хилещият се Плевнелиев зае такава агресивна позиция спрямо Русия, каквато не биха си позволили редица водещи държави със сериозна тежест в световната политика. От чисто стратегическа гледна точка, подобно нелепо поведение ще донесе единствено негативи. Не случайно европейските лидери не си позволяват такъв твърд тон и търсят дипломатично решение на конфликта. За разлика от САЩ, които са единствените имащи интерес от последващо ескалиране на напрежението. И именно тяхната позиция зае Плевнелиев. Сякаш сам той е лидер на световна империя, а не на държава с ликвидирана икономика и унищожена армия (благодарение на Запада), намираща се в опасна близост до конфликтната зона.

Дори да не се допусне ескалация на конфликта, от сега е ясно че в тази конфронтация САЩ вече загубиха. Заставайки на тяхна страна, колониалната ни управа навлича на народа всички негативи от подобно решение. Ние нямаме никаква полза от това да се врем активно в конфликт между Украйна и Русия.

Българският интерес в случая е да се гарантира сигурността и да се защитят правата на българската общност в Украйна. Нещо, което държавата ни не прави. Нещо повече, управниците ни подкрепят либералната хунта в Киев, която отне всички придобивки на българското малцинство, извоювани с много труд през годините.