«

»

февр. 11

Луковмарш 2009

Портрета на генерал Христо ЛуковНационалната съпротива почете паметта на ген. Христо Луков с възпоменателно шествие

И тази година БНС/ГВАРДИЯ организира факелно шествие в памет на героя от Първата световна война, Министър на войната и водач на Съюза на Българските национални легиони генерал Христо Луков, убит от безродна предателска ръка на 13 февруари 1943 г. В шествието се включиха около 500 млади и възрастни националисти, а също и някои съвременници на генерала.

Тази година можем да се похвалим, че откакто датира традицията на провеждането на шествието, то беше най-масовото и добре организирано. Второто, с което ще запомним това шествие е широкия международен отзвук, който то получи сред националистите в цяла Европа. В тази връзка поздравителни адреси получихме от Испания, Австрия, Белгия, Швеция, Унгария, Хърватска, Франция, Италия и Русия. На място присъстваха представители от Германия, Холандия, Палестина, Румъния и Швейцария.

Третото и най-важно, което трябва да отбележим е това, че този път шествието се превърна в истинска демонстрация на обединението и единомислието между национално-патриотичните сили в България. До вчера враждуващи помежду си националисти от различни групи в страната, загърбиха дребните различия и маршируваха заедно. Така мечтаното обединение, за което всички говорят, най-после започна да се превръща в реалност, въпреки интригантите и отгледаните от ДС патриотари, които само приказват за обединение, но всъщност работят против него.

От тук насетне пътя е открит и  нашите сили ще се умножават до пълната ни победа над анти-Българските сили и техните мръсни планове.

Тази година, скъпи съратници и националисти, е съдбовна за бъдещето на нашия народ, защото краха е близо и ще имаме последна възможност да предотвратим катастрофата, която е надвиснала над България и над всички нас. Ето защо ние от БНС/ГВАРДИЯ приветстваме всички честни Българи, които са готови да преодолеят различията помежду си в името на общата кауза за спасяването на Отечеството.

В ЕДИНЕНИЕТО Е СИЛАТА