Протести и акции

Кой ще плати циганския ток?

Подписката набъбва с всяка минутаПротестна подписка и пресконференция

От 27 февруари до 1 март проведохме подписка на пл. Славейков под наслов „Кой ще плати циганския ток?„.

След мащабна акция по разлепяне на плакати за подписката, само за три дни бяха събрани над 2100 подписа.

Подписката беше проведена в защита на честните и коректни Български енергопотребители, от които отново се очаква тихомълком да поемат на гърба си мързеливото и крадливо циганско племе. Същите тези цигани по-рано разгромиха обществена и частна собственост в кв. „Столипиново“ и нападнаха полицаи, когато разбраха, че ще бъдат принудени да платят 6 млн. лева неплатени сметки за ток.

Събраните подписи бяха представени на пресконференция в Агенция „СОФИЯ-ПРЕС“ на 21 март, където изразихме чрез Протестна декларация до медиите и парламента нашата гражданска позиция и отговорихме на въпроси на журналисти.

Подписката беше предадена в деловодството на Народното събрание. Реакция от „народните“ избранници естествено няма.

в-к Монитор за подписката:

Патриотична организация събра 2000 подписа срещу “Столипиново”

Oрганизацията “Български национален съюз” e събралa само за 15 часа над 2000 подписа против протестиращите роми от Столипиново. Това съобщиха пред журналисти от ръководството на съюза. Подписката бе проведена на 27 февруари пред скулптурните фигури на Пенчо и Петко Славейкови в София.

Хората не искат да плащат чужди сметки и не може на техен гръб да се толерира един самозабравил се етнос”, заяви зам.–председателят й Боян Попов. Той уточни, че БНС не е расистка, а патриотична организация, която се стреми да възроди Българския дух. Ръководството на съюза отрече всякаква политическа ориентировка и каза, че те работят единствено за България и Българите. “Ние сме против евроинтеграцията, защото по този начин Българина ще загуби своята идентичност”, добави другия зам.–председател Никола Пасков.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж също

Close
Close
X