БНС

Има ли в България комунизъм?

Протестна декларация на Български Национален Съюз срещу червения терор и произвола над инакомислещите в България

ДО
БТА, София-Прес, в-к. „24 часа“, „168 часа“, Дневен ТРУД, Монитор, Стандарт, Демокрация, Дневник, Новинар, СЕГА, Кеш,
Български Хелзински Комитет, Съюз на репресираните в България след 09.09.1944г.,
Съюз на българските национални легиони, Общобългарски антикомунистически съюз,
Демократичен алианс, Съюз на възпитаниците на Военното на Н.В. училище,
Съюз „България“, „Защита“, НДСВ, СДС, ВМРО

На 09.09.2001г. пред паметника на съветската армия на братската могила в София, озверяла тълпа прегази крехкото цвете на зараждащата се българска демокрация.

57 години след съдбовната за България дата, привърженици на марксистко- ленинската идея отново проляха българска кръв. Страданието на хилядите невинни жертви, преминали през лагерите на смъртта в Белене, Скравена и Ловеч не бе достатъчно за носителите на тази античовешка идеология. Нанесеният побой, както и последвалото незаконно задържане на група граждани, сред които и членове на БНС и ВМРО, е грубо погазване на човешките им и конституционни права.

Подобни прояви издигат червена стена по пътя на България към обществото на развитите европейски държави.

Ние изразяваме своя протест от подобни действия, които рушат устоите на нашата цивилизация и са заплаха за гражданския мир. С определянето в някои медии на Български Национален Съюз като „неофашистки“, се нанасят тежки морални и материални щети на нашата млада организация и нейните привърженици. Въпреки необвързаността на организацията с описаното събитие, ние смятаме че е наш морален дълг да застанем зад достойното поведение на групата млади хора.

Обръщаме се с призив към всички патриотични български организации да подкрепят нашата инициатива.

Случилото се на 09.09.2001г. само потвърждава, че знаменосците на червения терор и техните потомци са по своите места и продължават да смятат България за своя собственост. Грубата манипулация на общественото мнение ни дава правото да декларираме:

„В БЪЛГАРИЯ няма граждански права, а изявяването на различна гражданска позиция е опасно за здравето.“

Приканваме всички да се обединим за борба срещу партии, организации, секти и персони, които работят срещу интересите на БЪЛГАРИТЕ.

ДА БЪДЕМ БЕЗКОМПРОМИСНИ!

Забележка: Този справедлив граждански протест беше безцеремонно игнориран от зам. генералния директор на БТА Мария Велковска, която отказа да го публикува дори срещу заплащане. Приканваме правозащитните организации в България да се намесят срещу този явен акт на цензура в държава, която претендира за спазване на гражданските права и свободата на словото.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж също

Close
Back to top button
X