България

Изявление на РАДКО по повод митинга пред Македонското посолство на 17.09.2009 г.

Изявление на РАДКО по повод митинга пред Македонското посолство на 17.09.2009 г.

дата: 17 Септември 2009 г. , автор: РАДКО – партия на Българите в БЮРМ

РАДКО поставя няколко ясни изисквания пред управляващите в Скопие…

Радко – заради сърбо-комунистическата (Македонистката) официална идеология в БЮРМ, до сега РАДКО повече от 17 години не може да бъде легална организация, която да осъществи идеите на Македонското освободително движение (историческото ВМРО).

Никога в Македонското освободително движение не е имало път, който да означава отказване на Българите от Македония от собствените им родни братя в свободна България.

Цялата борба на Македонското Освободително Движение беше борба за запазване и за политическа свобода на Македонската Българщина, но в същото време и борба за духовното и национално-културното единство на Целокупна България. Това го знае целият свят. В днешно време това означава – ясно дифиниране на Българското национално-културно и духовно простронство!

От друга страна РАДКО не може да приеме легализация на сторения геноцид след Втората Световна Война над Македонската Българщина, колкото и това да изглежда неудобно като позиция на Българският, европейският и световният елит.

От тия съображения, при невъзможността за легална борба на РАДКО в БЮРМ, РАДКО иска от Българският политически елит ясно да се произнесе пред европейската и световната общественост, че ще БЛОКИРА приемането на БЮРМ в НАТО и Европейския съюз, ако:

  • БЮРМ не възприеме Българите за градивен елемент в Конституцията на държавата;
  • БЮРМ не внесе в Конституцията, че един от служебните езици в държавата е Българският книжовен език;
  • БЮРМ не позволи отваряне на Българските образователни и черковни институтции, които съществуваха по времето на Османската империя;
  • БЮРМ не престане да присвоява и фалшифицира нашата Българска история от географския регион Македония.

16.09.2009

О Х Р И Д, Р А Д К О

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
X