България

ДПС – заплаха за свободата на словото

Четирима турци и един еничар от ДПС внасят законопроект, цензуриращ изказванията в медийте

Тук отново ще говорим за ДПС и конкретно за промените в Наказателния кодекс, които поискаха петима депутати от тази партия. А ето и новината от изминалата седмица – четирима турци и един еничар внесоха законопроект, според който наказанието за насаждане на „етническа омраза” чрез медийте трябва да се увеличи от 3 на 4 години плюс бонус от 10 000 лв. глоба. На пръв поглед нищо особено, но не е така. Според сега действащото законодателство, ако си с чисто съдебно минало и получиш присъда от 3 години, най-често тя бива заменена с условна. Ако обаче присъдата по извършеното деяние надвишава 3 години, автоматично попадаш зад решетките и лежиш ефективно. За сравнение можем да кажем, че присъди до 3 години (затова най-често разбирай условни) се дават за склоняване към проституция, блудство с непълнолетни, отвличане, злоупотреби с приватизационни сделки, неправомерно усвояване на средства. С условна присъда и глоба от 1000 лв. се разминават и онези, които купуват гласове по изборите, и по този начин предопределят съдбините на милиони.

След приемането на тези поправки, обаче всеки, който си позволи да каже, че циганите не желаят да работят, живеят от социални помощи и повечето са престъпници, както и това, че ДПС е турска партия, която управлява България, ще лежи не по-малко от 4 години в затвора. Вносителите на този безумен законопроект нагло твърдят, че циганите и турците в България са дискриминирани на етно-религиозен принцип. Върху тях се упражнявал постоянен тормоз от страна на Българите и Българската държава, и затова трябвало да се актуализира Наказателния кодекс, като се завишат наказанията за проявяване на етническа нетърпимост.

Всички тези глупости за дискриминация най-безсрамно се твърдят във време, когато циганите и турците имат свои политически партии, които от години участват повече от равноправно в управлението на България. Днес всичко ненормално и извратено се финансира и поощрява, докато нормалните хора са усмивани и преследвани от закона. За тях няма правосъдие и всеки, който се осмели да каже истината става обект за репресии на полиция, прокуратура и „правозащитни” организации. От 20 години насам нашите майки и бащи, онези които плащат данъци и съвестно работят, са бити, грабени и убивани, а техните мъчители – най-често цигани, се разминават безнаказано и продължават да безчинстват. За изнасилените, които цял живот живеят с ужаса и срама на преживяното, изобщо няма да говорим.

Днес в Българското народно събрание има депутати цигани и турци, и докато те крещят, че са дискриминирани, техните обръчи от фирми усвояват милиони от нашите данъци и точат пари по най-различни европейски програми.

Всеки знае, че ДПС и близките до тях притежават редица телевизии, вестници и списания. И въпреки това, и въпреки страха че може да загуби работата си все още има обективни журналисти и независими медии. Радвайте се сега, защото скоро свободата на словото ще е само спомен. Прокарването на тези промени в Наказателния кодекс цели да установи тотален контрол и цензура върху онези, които „ТЕ” не притежават и които се осмеляват все още да наричат проблемите с истинските им имена.

Ето какво каза Боян Расате в сутрешния блок на НОВА, а след това Асен Кръстев – регионален водач на БНС-Пазарджик, който буквално смачка в Дарик радио един от вносителите на законопроекта – Четин Казак от ДПС.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
X