БНС

в-к „Монитор“: Нападнаха ме защото изпълнявах гражданския си дълг

расате– Това истина ли е?

– Цялата публикация е една нагла лъжа от начало до край. БНС е неполитическа организация, която си е поставила за цел да повдигне Българския национален дух, а не да участва в политиката. Сбирката ни в “Славянска беседа” на 29 април не беше тайна, а работна сбирка. Такива ние правим всеки месец, но досега никой не е проявявал интерес към тях.

– Според вас, защо вестникът е представил по този начин проявата на Вашата организация?

– Този път сбирката ни беше под надслов: “Докога ще търпим боклуците и има ли България бъдеще”. Предполагам, че някои политици са припознали себе си в “боклуците” и са решили да спретнат тази провокация. Напоследък някои медии и политици тръбят, че у нас е налице “фашистка заплаха”, че се надига “нацистка вълна” и истерично търсят кого да набедят за създател на фашистка партия, каквато у нас няма. “Новината”, която в. “168 часа” изведе на първа страница и разви на цяло фолио е лъжа. Подобни статии, а не организации като нашата предизвикват насилие и агресия. Защото Български Национален Съюз иска да гради, а не да разрушава. Да възпитава в любов към Отечеството, а не в омраза.

– В статията е подчертано, че не обичате циганите, хомосексуалистите и наркоманите…

– Тук не става въпрос за любов или омраза. За всеки е ясно например, че хомосексуалистите и наркоманите са болни хора. Що се отнася до циганите, ние се придържаме към думите на Левски: Ние не искаме да владеем над други и не искаме други да владеят над нас. Днес се създават предпоставки Българите да бъдат третирани като малцинство в собствената си държава. Да бъдат бити, изнасилвани и убивани. В същото време правозащитни организации закрилят побойниците, изнасилвачите и убийците, и тръбят, че българите нарушават правата им. Сама виждате какъв е резултатът само от една вестникарска публикация – имам 5 шева на главата и не мога да движа дясната си ръка. А изпълнявах гражданския си дълг, като участвах в залавянето на крадец.

– ДПС в лицето на Лютфи Местан подготвя закон, който до края на месец май ще бъде внесен в парламента. В него се предвиждат сурови наказания за ксенофобия и националицъм. Какъв е Вашият коментар?

– В България винаги е имало и ще има лица, които да работят срещу Българщината. Някои хора си мислят, че с един закон или указ могат да върнат историята назад. Петвековното робство обаче е минало и докато на земята има и един истински българин – няма да се повтори. Защото откакто съществува България винаги е имало патриоти, които са били готови на саможертва в името на отечеството. Примерите са безброй. В днешно време се правят опити всеки достоен националист да бъде очернен, като му се лепне етикета – фашист. Нека г-н Местан, вместо да си стои в удобния кабинет в парламента да се разходи по улиците, сред хората. Да почувства недоимъка (включително и сред неговите сънародници), нарасналата криминална престъпност и мръсотия. Тогава ще видим дали би му останало време да се занимава с писането на такива неуместни закони. Във време, когато националното самочувствие на Българина е потъпкано са необходими закони, които да поощряват патриотизма, а не да го потъпкват.

– Има ли нещо във Вашата организация, което да кара журналистите да мислят, че тя може да послужи като основа на бъдеща фашистка партия?

– Като българин аз съм горд със своя произход и с това, което сме дали на света. Ние от БНС не желаем младежта да напуска България, а искаме тя да се възроди и да стане държава, която да ги привлича, а не да ги отблъсква. Не искаме хора, които цял живот работят, след като се пенсионират да ровят по кофите за боклук. Не е достойно сегашното общество да отделя по 15 лв. за детски надбавки. Това ли е реалната демокрация? Според мен, това е геноцид. И всеки, който го отрича е престъпник. Такова е моето верую. Ако за някого това е фашизъм, проблемът е негов.

– Какво Съюза Ви е правил до сега?

– Ще ви разкажа един случай – на 17 ноември БНС организира почистването на градинката във Втора градска болница. Там беше истинска кочина. Изхвърлихме точно един контейнер боклук. Незнайно защо обаче шефката на болницата извика полиция. Може би, защото има сключен договор с фирма за почистване и не искаше да се разбере, че тя не си е свършила работата. Наскоро Симеон призова да се организират подобни акции и такива бяха проведени. Нямаше обаче полицаи, които да гонят желаещите да чистят.

По време на бунтовете в Столипиново организирахме подписка в центъра на София и в други големи градове защото бяхме разтревожени, че неплатените сметки за ток ще бъдат разпределени върху Българските работници и данъкоплатци. Събраните подписи внесохме в Народното събрание. Още чакаме реакцията на депутатите.

– Защо БНС е избрал за своя емблема знакът на рода Дуло?

– Родът Дуло, от който произхождат Кубрат и петте му сина са създателите на 5 държавни образувания. В това число Стара Велика България, Волжско-Камска България и днешна Дунавска България. Така знакът се превръща в символ на Българската държавност. Освен това старите Българи са смятали, че той носи сила и успех на всеки, който го притежава.

– Ще участва ли БНС на сбирката край Мадара на 19 май, когато там ще се съберат патриотични организации от цяла България?

– Ръководството на Съюза ще изпрати представители, които да се запознаят с хода на срещата. Искам да подчертая, че някои медии спекулират и с този семинар. Той ще има чисто научен характер, а не както се представя – че на него ще се учредява някаква националистическа партия. Ако въпреки това някой от участниците храни политически амбиции, ние ще оттеглим участието си.

– Смятате ли да предприемете някакви действия срещу публикацията в “168 часа”?

– Действия със сигурност ще предприемем. Нашето търпение да обясняваме, че не сме фашисти се изчерпи. Адвокатът на БНС в момента преценява какви точно да са те и скоро ще излезе с ясна формулировка.

Капка Георгиева

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж също

Close
Back to top button
X